OMSAN, demiryoluyla otomobil de taşımaya başladı

OMSAN, demiryoluyla otomobil de taşımaya başladı

Demiryolu sektörünün öncüsü OMSAN, TCDD Taşımacılık A.Ş. ile yapmış olduğu vagon ve lokomotif kiralama işbirliğinden sonra lojistik sektöründe bir ilke daha imza attı. Türkiye'de ilk kez demiryolu ile yurtiçinde otomobil taşımacılığına başlandı.

OMSAN'ın otomobil yüklü ilk treni İzmit Köseköy'den 29 Aralık'ta hareket etti. OMSAN, Mersin Yenice'ye yapacağı her tren seferinde 204 otomobil taşıyacak.

BİR TREN 26 TIRA BEDEL

Demiryolu taşımacılığında kırılma yaratacağı değerlendirilen proje ile, her bir seferde 26 adet oto taşıyıcının yükü karayolları yerine demiryolu ile taşınmış olacak. Bu sayede Anadolu topraklarında ilk defa demiryolu ile ticari maksatlı otomobil taşınmış olurken aynı zamanda, yılda 115 ton karbon emisyonu salınımına engel olunarak yeşil ve temiz bir Türkiye'nin oluşturulmasına da önemli katkılar sağlanacak.

OMSAN İLK ÖZEL TREN İŞLETMECİSİ

Omsan Lojistik ile TCDD Taşımacılık A.Ş. arasında 13 Ekim 2017 tarihinde lokomotif ve vagon kiralama protokolü imzalanmıştı. Bu protokol ile TCDD Taşımacılık A.Ş.'den 15 adet Elektrikli lokomotik ve 350 adet cevher vagonu kiralanmıştı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum