Nuhoğlu’ndan UN Ro-Ro satışıyla ilgili ilk yorum

Nuhoğlu’ndan UN Ro-Ro satışıyla ilgili ilk yorum

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile UN Ro-Ro satışını değerlendirdi. Ro-Ro’nun karayolu taşımacılığının rakibi değil...

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, yaptığı yazılı açıklama ile UN Ro-Ro satışını değerlendirdi. Ro-Ro’nun karayolu taşımacılığının rakibi değil alternatifi olduğuna vurgu yapan Nuhoğlu, yeni satın almanın yeni alternatif güzergâhların açılmasına ve uygun bir fiyat politikası oluşmasına vesile olacağını düşündüklerini söyledi.

Çetin Nuhoğlu’nun UN Ro-Ro satışıyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

Değerli Basın Mensubu,

UN Ro-Ro’yu satın alma konusunda gösterdiğimiz çaba ; Türkiye ve AB arasında yapılan ticaretin gelişmesi ve taşımacılarımızın rekabet gücünün artması için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin 2008- 2013 yılları arasında özellikle karayolu taşıma alanında pazar kaybetmesi bizi farklı alternatif yollar aramaya sevk etmiştir.  Bu sebeple dernek olarak üzerimize düşen görevi yerine  getirmek için UN Ro-Ro’ya yeniden talip olduk.

Türkiye’nin uluslararası karayolu taşımacılığında deniz ulaşımı stratejik öneme sahip. Ro-Ro hatları, sıkıntılı olan karayolu güzergâhlarına çok iyi birer alternatif oluşturuyor. Bu nedenle Ro-Ro taşımacılığını karayolunun rakibi değil alternatifi olarak görüyoruz. Bu çerçevede UN Ro-Ro’nun bir Türk firması tarafından satın alınmasını çok olumlu karşılıyoruz. Bu satışın sektörümüzün ihtiyaç duyduğu yeni alternatif güzergâhların açılmasına ve uygun bir fiyat politikası oluşmasına vesile olacağını düşünüyoruz. Un Ro-Ro’nun, yeni sahibi Esas Holding’e hayırlı olmasını diliyoruz.

Biz UND olarak uluslararası taşımacılığın verimliliğin arttırılması yönünde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu nedenle UND olarak daha önce açıkladığımız gibi bir Ro-Ro şirketi kurmak yönündeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Saygılarımızla,

UND  Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum