M/V URAL, Tunus Sfax Limanı'nda alıkonuldu

M/V URAL, Tunus Sfax Limanı'nda alıkonuldu

Kalyoncu Grup armatörlüğünde olan Panama bayraklı 1980 yapımı 'M/V URAL' ve mürettebatı Tunus’un Sfax Limanı’nda gümrük yetkilileri tarafından gerekçe gösterilmeden alıkonuldu.

Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndan yola çıkan Panama bayraklı M/V URAL gemisi Kamerun’un Douala Limanı’na seyir halindeyken Bataman Denizi’nde olumsuz hava koşulları nedeniyle motor arızası yaşadı.

Deniz Haber Ajansı’na ulaşan M/V URAL mürettebatı, yaşadıkları olayı anlattı. Alınan bilgiye göre, 105.6 metre uzunluğa ve 18.98 metre genişliğe sahip olan M/V URAL Rusya’dan Kamerun’a seyir halindeyken, Bataman Denizi’nde olumsuz hava koşulları yüzünden motor arızası yaşadı. Armatörlük şirketi, geminin arızasının daha hızlı giderilebilmesi için M/V URAL’ı  Tunus’a yönlendirdi. Tunus Liman yetkililerinden yardım isteyen mürettabat, gemiye gelen Tunus gümrük yetkilileri tarafından alıkonuldu.

Mürettebatın ifadesine göre; Tunus Liman Yetkilileri, rutin bir arama yapacaklarını söyledi. 6 saatlik aramanın ardından tüm mürettebatı ve M/V URAL’ı alıkoyarak gemiyi Sfax Limanı’na çekti. Mürettebatın gemi adamı belgelerine ve pasaportlarına el koyan gümrük yetkilileri, gemiden inilmesi izin vermedi.  

Yaklaşık 5 gün boyunca, gümrük yetkililerinin 30 kişilik gruplarla gece gündüz fark etmeksizin arama yaptığını ve geminin taşıdığı yüke zarar verdiğini belirten mürettebat, bu olaylar esnasında Tunus’un Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne ulaştı. Mürettebatın verdiği bilgilere göre, Büyükelçilik yetkilileri yükün Rusya’ya ait olduğunu geminin ise Panama Bayraklı olduğunu söyleyerek yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtti. 

Mürettebat, M/V URAL’ın armatörlüğünü yapan Kalyoncu Grup’un avukat, koruyucu acenta ve P&I Surveylerini atadığını söyledi. 

Rus Konsolosluğu ile iletişime geçen mürettebat, konsolosluktan gelecek yetkilileri bekliyor.  

DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.