Mısır'da tren kazası: 49 ölü

Mısır'da tren kazası: 49 ölü

Mısır'da bu sabah bir trenle öğrenci servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada çoğu çocuk 49 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Mısır...

Mısır'da bu sabah bir trenle öğrenci servisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazada çoğu çocuk 49 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Mısır Ulaştırma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ülkenin güneyindeki Asyut kentinde meydana gelen kazada şu ana kadar 49 kişinin öldüğünü ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Kazanın enkazı altında kalan cesetlerin olabileceğinden ve ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Asyut Valisi Yahya Keşk, kazanın araştırılması için  komite oluşturulması ve hayatını kaybeden çocukların ailelerine sosyal yardım yapılması talimatını verdi. Kahire'den Asvan'a doğru yola çıkan tren, Asyut kentinde bir öğrenci servisiyle çarpışmıştı. Ulaştırma Bakanı Metini'nin kazadaki sorumluluğu nedeniyle Demiryolları Başkanı Mustafa Kinavi'nin istifasını aldıktan sonra, kendi istifasını sunduğu beildirilmişti.

MURSİ, METİNİ'NİN İSTİFASINI KABUL ETTİ

Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin Ulaştırma Bakanı Metini'nin istifasını kabul ettiği ve sorumluların cezalandırılması için derhal gerekli soruşturmaların tamamlanması talimatı verdiği bildirildi.

DAVUTOĞLU TAZİYELERİNİ İLETTİ

Bu arada, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Mısırlı yetkililerle kahvaltıda bir araya geldi. Davutoğlu, görüşmede ayrıca, Mısır'da meydana gelen ve çok sayıda kişinin öldüğü tren kazası nedeniyle Türkiye'nin taziyelerini iletti.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.