Milli trenin yükünü Sivas çekecek

Milli trenin yükünü Sivas çekecek

Milli Yük Vagonu 2016'da raylarda olacak. Üretim yeri olarak Sivas'a karar verilen proje kapsamında 12 farklı yük vagonu çeşidi üretilecek. Dünyanın en güvenli fren sistemi kullanılacak vagonlar ihraç da edilecek.

Türkiye Demiryolu Makinalari Sanayi A.Ş (TÜDEMSAŞ), “Milli Tren Projesi” kapsamında üretilecek milli yük vagonunun 2016 yılının son çeyreğinde raylarda olmasını hedefliyor. TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Yıldıray Koçarslan, yaptığı açıklamada, 2013 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla milli tren çalışmalarının başlatıldığını ve milli yük vagonu görevinin şirketlerine verildiğini söyledi.

GELİŞMİŞ FREN SİSTEMİ OLACAK

Koçarslan, milli tren projesi kapsamında şirketlerinde üretilecek yeni milli yük vagonunun özelliklerine değinerek, “En önemli özelliklerinden biri A tipi bujiye sahip olmasıdır. Ortasında mafsallı 3 buji olacak. Dünyanın en gelişmiş fren sistemi olan kompakt fren sistemiyle donanımlarının yapılmış olması diğer önemli özelliklerindendir” dedi.

SİVAS'TA ÜRETİLECEK

Vagonun konsept tasarımının bittiğini, bazı analizlerin ise devam ettiğini anlatan Koçarslan, “Üretime geçişi, 2016 yılının son çeyreği olarak planlamaktayız" dedi. Milli yük vagonlarını Sivas'ta üreteceklerini belirten Koçarslan "2016'nın son çeyreğinde satışlarımızı yapmış olacağız. Bu vagonumuzdan şu anda TCDD Müdürlüğü 150 adet sipariş verdi" diye konuştu.

12 farklı vagon üretilecek

Fabrikada konsept değişikliği yaptıklarını dile getiren Koçarslan, “Darası hafifletilmiş yeni nesil yük vagonlarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2018 yılına kadar 12 farklı vagon üreteceğiz. Bu vagonların hepsi sınıfında Avrupa'nın en hafif vagonları olacak. Fren sistemi, bujiler tamamen yeni nesil, yeni projelerle yola çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı doğrultusunda buradan yük vagonu ihracatı yapacağız” dedi.

YENİ ŞAFAK

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.