Michelin ve Porsche işbirliği FIA WEC’e taşınıyor

Michelin ve Porsche işbirliği FIA WEC’e taşınıyor

Dünyanın  büyük lastik üreticilerinden Michelin ile Alman otomobil devi Porsche işbirliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Porsche 919 Hybrid’in...

Dünyanın  büyük lastik üreticilerinden Michelin ile Alman otomobil devi Porsche işbirliklerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Porsche 919 Hybrid’in geliştirilme sürecinde teknik destek veren Michelin, şimdi de Porsche’nin 2014 yılı FIA WEC ve Le Mans yarışlarında en büyük destekçisi olacak.

Yılda 600 milyon Euro ayırdığı Ar&Ge bütçesiyle dünya lastik sektörüne yön veren Michelin, gücünü Alman otomotiv devi Porsche’nin geliştirdiği teknolojilere sağladığı teknik destekle ortaya koyuyor. Daha yüksek kilometre ömrü, daha fazla performans ve güvenlik sunmak için temel stratejisi olan ‘Total Performance’ ile 2003 yılından bu yana hem yollarda hem de pistlerde yüksek performans ve hızı bir arada sunmak için çalışan ikili, Porsche 919 Hybrid için tasarladıkları lastiğin ardından şimdi de Porsche’nin 2014 yılı dayanıklılık yarış programında da birlikteliğini sürdürüyor.

Porsche 919 Hybrid lastikleri yüzde 15 daha ince

İki ekibin özel çabaları ve teknik üstünlükleri sayesinde yarışlar için özel olarak geliştirilen ve simülasyon testlerinden başarıyla geçen 919 Hybrid ile Michelin, Porsche’nin LMP1 sınıfında teknik ortağı oldu. 2014 yılı FIA WEC (Dünya Dayanıklılık Şampiyonası) ve Le Mans yarış kurallarına göre araçların ön ve arka lastiklerinde 31/71-18 boyutlarında kullanılacak lastikler, Michelin tarafından araçların aerodinamiği düşünülerek tasarlandı. FIA WEC ve Le Mans yarışlarında araçların ağırlığı ve aerodinamikleri büyük bir önem taşıyor. Michelin aracın ağırlığını doğrudan etkileyen lastik tasarımında sürücülere avantaj sağlamak için lastiklerini eskisine oranla yüzde 15 daha dar ve 8 kilogram daha hafif tasarladı.

“Motorsporlarına verdiğimiz destek bizi daha da güçlendiriyor”

İşbirliği hakkında duyduğu memnuniyeti belirten Michelin Motor Sporları Direktörü Pascal Couasnon, “Michelin olarak motor sporlarına verdiğimiz destekler sayesinde Ar&Ge çalışmalarımız her geçen gün daha da güçleniyor. Yarışlar öncesinde yoğun çalışmalar sonucunda geliştirdiğimiz lastiklerimiz pistler için tasarlanmış olsa da bize yol koşulları için de önemli bir teknolojik üstünlük sağlıyor. Porsche’nin şu an günlük yol koşulları için kullanılan Michelin lastikleri daha üç yıl önce Le Mans 24 Hours yarışlarında kullanılan teknolojilerden besleniyor” dedi.

LMP1 sınıfının yanı sıra GTE Pro sınıfında da teknik desteğini sürdüren Michelin, 2014 yılında Porsche 911 RSR’leri de donatacak. Geçtiğimiz yıllarda Le Mans 24 Hours yarışlarında sergilediği üstün performansla başarılarını kanıtlayan ikili 2014 yılında gerçekleştirdikleri çalışmalarla da FIA WEC, Le Mans ve yeni Tudor United SportsCar Şampiyonasında (TUSCC) zirveyi hedefliyor.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.