Michelin, ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ etkinlikleri başladı

Michelin, ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ etkinlikleri başladı

2004 yılından bu yana Michelin’in sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının yarattığı tehlikelere karşı bilgilendirmek amacıyla sürdürdüğü...

2004 yılından bu yana Michelin’in sürücüleri lastiklerde düşük hava basıncının yarattığı tehlikelere karşı bilgilendirmek amacıyla sürdürdüğü “Lastiklerde Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri 10. yılında da sürücüleri bilinçlendirmeye devam ediyor. 18 Ekim – 16 Kasım tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya, İzmir ve Bursa’da düzenlenecek etkinliklerde Michelin uzmanları seçili noktalarda tüketicilerle buluşarak lastikte doğru hava basıncı konusunda farkındalık yaratacak.

Aktiviteler boyunca, sürücülerin lastikte doğru hava basıncı için yalnızca birkaç dakika ayırarak trafik kazalarını önemli ölçüde önleyebileceği anlatılacak.

“Lastikte Doğru Hava Basıncı” aktiviteleri kapsamında kurulacak kontrol noktalarında kısa zaman içerisinde sürücülerin lastik hava basınçları ölçülerek değerlendirilecek. Ölçüm işleminin gerçekleşmesinin ardından tavsiyelerini paylaşacak Michelin ekipleri, katılımcıların lastiklerinin hava basıncını araç üreticilerinin tavsiyelerine uygun olarak ayarlayacak.

18 Ekim tarihinde İstanbul’da başlayan aktiviteler; 18- 22 Ekim İstanbul’da Beylikdüzü Migros ve İçerenköy Carrefour, 24-25 Ekim Ankara’da Bilkent Real AVM ve 27-28 Ekim Eskişehir Yolu Shell Reis Petrol, 1-2 Kasım Adana’da M1 Tepe AVM, 4-5 Kasım Mersin’de Palm City AVM, 8-9 Kasım Antalya’da Migros, 12-13 Kasım İzmir’de Nova AVM ve son durağı 15-16 Kasım Bursa’da Carrefour Nilüfer’de gerçekleştirilecek.

Araçlar tehlike seviyesinde!

Geçtiğimiz yıl Michelin tarafından 7 farklı noktada gerçekleştirilen ‘Lastikte Doğru Hava Basıncı’ aktivitelerinde toplam 3 bin 255 araca ulaşıldı. Yapılan kontrollerde, lastiklerin yüzde 37’sinin tehlikeli boyuttaki hava basıncı ile yola çıktığı ortaya çıktı. 2012 yılına kıyasla yüzde 32’den yüzde 37’ye çıkan rakamlar doğru hava basıncının önemini bir kez daha ortaya koydu.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.