Metro vagonu üretmek için Türkiye’ye geldi

Metro vagonu üretmek için Türkiye’ye geldi

Tren ve uçak üreticisi Bombardier, Türkiye’de yerli metro vagonu üretimi için bir Türk firması ile ön anlaşma yaptı.

Bir yıldır Türkiye pazarını araştırdıklarını söyleyen şirketin Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölgeleri Yüksek Hızlı Tren Satış Başkanı Furio Rossi, ancak sektöre standardizasyon getirilerek enerji ve taşımada tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

2014’te 20,1 milyar dolar satış geliriyle dünyanın en büyük tren ve uçak üreticisi konumundaki Bombardier yönetimi, Türkiye’de yerli metro üretimi için bir Türk firması ile ön anlaşma sağladıklarını açıkladı. Konu hakkında Zaman’a açıklama yapan Bombardier Demiryolu Araçları Bölümü Türkiye, Doğu Avrupa ve Ortadoğu Bölgeleri Yüksek Hızlı Tren Satış Başkanı Furio Rossi, firma hakkında henüz son anlaşma yapılmadığı için detay veremeyeceklerini belirtti. Türkiye’nin metro üretiminde yüzde 53 oranında yerlilik istediğini ifade eden Rossi, “Biz de ismini henüz açıklayamayacağımız bir yerli firma ile ortaklık kurma ve üretim tesisi yatırımı için ön anlaşma sağladık. 1 yılı aşkın bir süredir Türkiye pazarını araştırıyorduk. Şu an şirketin neye ihtiyacı var, biz ne katabilir ve nasıl yüzde 53 yerliliği sağlayabiliriz onları konuşuyoruz.’’ dedi. Türkiye’de hızlı tren ihaleleri dâhil bütün raylı sistem ihalelerini takip ettiklerini kaydeden Rossi, “Metro ve tramvayın yanı sıra lokomotif ihaleleri de ilgimizi çekiyor. İstanbul’da halihazırda 10 farklı metro markası bulunuyor. Ancak sektöre standardizasyon getirilerek enerji ve taşımada tasarruf sağlanabilir kanaatindeyiz.” dedi. Avrupa’nın marka şehirlerinin metrolarında imzaları bulunduğunu hatırlatan Rossi, “Biz ürünlerimizle daha fazla insanı daha az enerji ile taşıma vaat ediyoruz” dedi.

Merkezi Kanada’da bulunan Bombardier’in taşımacılık şirketi yeni ürünü C30 Movia metro aracını, geçen hafta İstanbul’daki Eurasia Rail 2015 Fuarı’nda tanıttı. C30 Movia, standart metrolara kıyasla yolcu sayısını yüzde 15 artırıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Şirket Türkiye’de, 1986 yılından bu yana metro ve hafif raylı taşımacılık alanında çözümler sunuyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum