Metro seferlerini durduran ‘ölüm’

Metro seferlerini durduran ‘ölüm’

İstanbul Taksim metro istasyonunda raylara düşen kadın, hayatını kaybetti. Hacıosman-Taksim seferini yapan metro, Taksim istasyonuna giriş yaptığı sırada,...

İstanbul Taksim metro istasyonunda raylara düşen kadın, hayatını kaybetti. Hacıosman-Taksim seferini yapan metro, Taksim istasyonuna giriş yaptığı sırada, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın raylara düştü. Metro kısa sürede durdurulurken, metronun altında sürüklenen kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay nedeniyle Taksim metrosunda gecikmeli olarak yapılan seferler, geçici olarak durduruldu. Metro istasyonundan tahliye edilen vatandaşlar, Osmanbey metro istasyonuna yönlendirildi. Görgü tanıkları kadının kendisini raylara atarak intihar ettiğini öne sürdü.

Olayla ilgili polis soruşturma başlatırken İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Belediye açıklamasında, “Hacıosman metrosu Taksim istasyonunda bir vatandaşın raylara atlaması sonucu kaza meydana geldi. Adı henüz belirlenemeyen 40-45 yaşlarında bir bayan hayatını kaybetti.

Seferler iptal edildi

Kaza nedeniyle seferler aksamalı olarak yapılıyor. Taksim istanyonu gecici olarak seferler kapatıldı. Görgü tanıklarının ifadesine göre bayanın intihar ettiği belirtiliyor. Seferler Osmanbey Hacıosman hattında normal devam ediyor. Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin çalısması ve Cumhuriyet Savcısı’nın talimatından sonra seferler normale dönecek” denildi

ADLİ TIP MORGUNA KALDIRILDI

Taksim Metrosunda trenin altında kalarak hayatını kaybeden kadının cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından adli tıp morguna kaldırıldı.

Trenin altında kalarak ölen kadının intihar etmiş olabileceği de iddia edilirken, raylar ile tren arasına sıkışan kadını kurtarma çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle 18.30'da duran Taksim-Osmanbey arası tren seferleri iptal edildi. Cumhuriyet savcısının gözetiminde yapılan kurtarma ve inceleme çalışmaları saat 23.00 sıralarında sona erdi. Yapılan incelemelerde kadın üzerinde kimliği bulunmadığı için ismi tespit edilemezken, kadının cenazesi adli tıp kurumuna kaldırıldı. İncelemelerin yapıldığı sırada Taksim Metrosunu kullanmaya gelen vatandaşlar, görevliler tarafından Osmanbey Metrosuna yönlendirilirken, Taksim- Kabataş arası füniküler sistemde ise aksama yaşanmadı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.