Maserati’den yeni ‘zengin’ açılımı

Maserati’den yeni ‘zengin’ açılımı

İtalyan süper spor otomobil üreticisi Maserati, “seçkinler”den oluşan müşteri yelpazesini genişletmeye karar verdi. Fiat Grubu markalarından olan, müşterileri...

İtalyan süper spor otomobil üreticisi Maserati, “seçkinler”den oluşan müşteri yelpazesini genişletmeye karar verdi.

Fiat Grubu markalarından olan, müşterileri arasında U2 grubunun solisti Bono ve modacı Ralph Lauren gibi tanınmış kişiliklerin bulunduğu İtalyan süper spor otomobil üreticisi Maserati, müşteri kitlesini genişletmek için Ghibli ile bir adım attı.

Yıllık satışlarını yaklaşık “10 kat” artırmak isteyen Maserati, bunun “seçkin”lerin yanı sıra Alman lüks markalarının dışında farklı bir seçenek arayanlara Ghibli ile hitap edecek.

Çekici tasarım ve güç

Ghibli, Fiat’ın Maserati’nin yeniden canlandırılması için planlanan 1.2 milyar euro’luk yatırımın bir parçası. Türkiye’de yeni satışa sunulan ve 346 bin euro’luk etikete sahip Quattroporte’nin neredeyse yarı fiyatına satılacak Ghibli, Alman üreticilerle rekabet edecek.

Maserati’nin ürün geliştirme yetkililerinin söylediği gibi Maserati, Ghibli ile çekici İtalyan çekici tasarımı ve kardeş Ferrari imzalı motorlara sahip  otomobillerle “alternatif” arayanlara hitap edecek. Ghibli’nin rakipleri arasında 5-Serisi, E-Sınıfı ve A6 gibi modeller var.

Amaç 10 kat artış

Bertone fabrikasını satın alan ve büyük yatırım başlatan Fiat Grubu, halen yaklaşık 6 bin adet olan yıllık üretim miktarını neredeyse 10 kat artırarak 2015’te diğer modellerle birlikte bu miktarı yıllık 50 bine ulaştırmayı hedefliyor. Yeni Quattroporte, piyasaya sunmaya hazırlandığı Ghibli ve 2015’te satışa sunacağı Levante SUV, Maserat’nin önemli kozları.

Ferrari’den büyük destek alan Maserati, Ghibli ve diğer modellerinde de Ferrari imzalı motorlar kullanacak. Bunun için 200 yeni mühendis işe alan Ferrari, Maserati için “dizel” motor da geliştiriyor.

Eylül ayında geliyor

Türkiye yollarına eylül ayında çıkmaya başlayacak Ghibli’nin, bu yılki satış hedefi 30 adet olacak. İki farklı motor seçeneğiyle Türkiye’de satılacak Ghibli’nin ilk motor seçeneği, Ferrari imzalı 3.0 lt V6 olacak. Bu dizel motora sahip ilk Maserati’nin fiyatı 155 bin euro’dan başlayacak. 3.0 lt V6 benzinli motor seçeneğiyse, dört tekerlekten çekiş sistemiyle getirilecek. Bunun fiyatıysa 197 bin euro’dan başlayacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.