Lütfi Elvan’ın da  gücü yetmedi!

Lütfi Elvan’ın da gücü yetmedi!

Seçim öncesi ‘Verdiğim sözlerin takipçisi olun, yapamayacağım sözü vermem’ diyen Ak Parti Milletvekili Lütfi Elvan, dün kentte yaptığı temaslarda havalimanı ihalesinin ertelenmesi ile ilgili ağzını dahi açmadı.

AK Parti’nin 13 yıllık iktidarında Kürşat Tüzmen ve Zafer Çağlayan ile kabinede temsil edilen ancak istediği yatırımları bir türlü alamayan Mersin, 1 Kasım seçimlerinde ‘bir umut’ diyerek, sandıktan birinci parti olarak AK Parti’yi çıkardı. Ancak Mersin’in çözüm bekleyen sorunları ile hayalini kurduğu havalimanı için bu da yetmedi.

Seçim sonrası hükümeti kurmakla görevli Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun listesinde yer alan Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın listesinin ağır basması ile hayalini kurduğu eski görevi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yerine, Başbakan Yardımcılığı’na getirildi. Bakanlık koltuğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın listesindeki Binali Yıldırım’a kaptıran Elvan’ın verdiği sözler de, rakibinin önünü kesmesi ile havada kaldı.

BEN ONLARA BENZEMEM DEMİŞTİ!

1 Kasım seçimleri öncesi Mersin’de partisinin söylemlerinin ‘vaatlerde kalıyor’ eleştirilerine maruz kalmasını, Kürşat Tüzmen ve Zafer Çağlayan’ı kast ederek, “Ben başkalarına benzemem, yapamayacağım sözü vermem. Sizde verdiğim sözlerin takipçisi olun, vaatte kalıyor mu kalmıyor mu görün” diyerek yanıtlayan Elvan, daha seçimin üzerinden 1,5 ay geçmişken Uluslararası Çukurova Havalimanı ihalesinin süresiz ertelenmesinin şokunu yaşadı.

SÜRESİZ ERTELENDİ!

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 2012 yılında yapımına başlanan yıllık 30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havalimanı, 357 milyon Avro yatırım bedeliyle tamamlandığında Türkiye'nin en büyük havalimanlarından biri olacaktı. Ancak inşaat ihalesini kazanan Koçoğlu Şirketi’nin maddi sorunlar yaşaması ile proje hayata geçirilemedi ve ihale iptal oldu.

Ancak 1 Kasım seçimleri öncesi Lütfi Elvan, müjde vererek, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nün Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesini 16 Ocak 2016 tarihinde yapacağını açıkladı. Ancak daha aradan bir hafta geçmeden ihale tarihi 29 Ocak’a atıldı. Son olarak da Resmi Gazete’nin önceki günü sayısında Çukurova Havalimanı ihale dokümanlarının inceleme/satışla teklif alma tarihlerinin, bilahare ilan edilmek üzere ileri bir tarihe ötelendiği açıklandı.

İHALEYE KATILACAK FİRMALAR EK SÜRE İSTEMİŞ!

1 Kasım seçimlerinde Mersin’den AK Parti Milletvekili seçilen ve 64. Hükümet’te Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Lütfi Elvan, seçimlerin ardından kente ilk ziyaretini dün gerçekleştirdi. Dün gün boyunca valilikten belediyeye kent yöneticileri ile bir araya gelen Elvan, il müdürlerinden de devam eden yatırımlar ile ilgili brifing aldı.

Çukurova Havalimanı’nın son durumuna ilişkin soruları da yanıtlayan Elvan, ihalenin ertelenmesi ile ilgili, “Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı yapacağız, herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Ancak, dün gece Ulaştırma Bakanımız ile görüştüm, bana, özellikle teklif verecek olan bazı firmaların ek süre istemeleri yönünde bir talepleri olduğu yönünde bir bilgi aktardı. Dolayısıyla bu yatırımların her birini gerçekleştireceğiz. Hiçbirinizin kaygısı, tereddüdü olmasın” yanıtını verdi.

8 MİLYON METREKARE ARAZİ KAMULAŞTIRILDI

Mersin ve Adana'nın orta kesiminde Tarsus'un Yenice Beldesi'ne bağlı Kargılı mevkiinde projelendirilen Çukurova Havalimanı'nın temeli 28 Mayıs 2013'te de düzenlenen törenle atıldı. Proje için yaklaşık 8 milyon metrekare arazi kamulaştırıldı. Tesis 3500x 60 metre pist, 3500x45 metre acil durum pisti, 1000x200 metre apron, 10 bin metrekare kargo terminalinden oluşuyor. Hem iç hem dış hat trafiğine açık olacak havalimanı, konumu itibariyle Adana-Mersin karayolu ile Adana ve Mersin'in şehir merkezlerine yakın olmasına dikkat edildi. Proje kapsamında, pist, ihtiyaç halinde pist olarak da kullanılabilecek paralel taksi yolu, ana pist sonlarında 60 metreye 60 metre emergency pist, emniyet sahaları ve onların sonunda RESA sahaları yer alacak.

Hediye EROĞLU – MERSİN/LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.