Krone’nin en modern tesisi Tire’de üretime başlıyor

Krone’nin en modern tesisi Tire’de üretime başlıyor

35 milyon Euro yatırımla kurulan, Avrupa’nın en büyük treyler üreticilerinden Krone’nin en modern üretim tesisi Krone Doğuş Treyler’in İzmir-Tire’deki...

35 milyon Euro yatırımla kurulan, Avrupa’nın en büyük treyler üreticilerinden Krone’nin en modern üretim tesisi Krone Doğuş Treyler’in İzmir-Tire’deki fabrikası Eylül ayında üretime başladı. Mevcut durumda Krone’nin sektör tarafından tercih edilen tenteli modelleri Mega Liner ve Profi Liner üretilen fabrikada ilerleyen günlerde üretilmesi planlanan modellerle birlikte Türkiye pazarına girecek olan yeni ürün gamının da müjdesi verildi.

Krone Doğuş Treyler, otomotiv sektörü değer zincirinin her halkasında öncü rolüyle yer almayı hedefleyen Doğuş Otomotiv ve Avrupa’nın en büyük treyler markalarından Krone’nin ortaklığı ile Türkiye’de üretime başlıyor. 2003 yılında Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde girdiği Türkiye pazarında, üstün teknolojisi, kalitesi ve kullanıcı dostu pratik çözümleri ile kısa sürede pazarın önemli bir markası haline gelen Krone, üretim için Türkiye’yi seçti. 2008 yılında üretim anlaşmasının imzalandığı ve temellerinin atıldığı Krone Doğuş Treyler Eylül 2012’de üretime başladı.

Krone’nin en modern tesisi Türkiye’de

Doğuş Otomotiv’in yüzde 49, Krone’nin yüzde 51 ortaklığında kurulan ve markanın en modern üretim tesisi olma özelliğini taşıyan Tire’deki fabrika, treyler sektörünü bu alanda geliştirirken müşterisine çok daha yakın olmanın avantajlarını da kullanacak. Krone’nin global tedarik zincirini de güçlendirecek olan İzmir Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerine başlayan fabrika için 35 milyon Euro’luk yatırım yapıldı. Tire’de ilk etapta yıllık 2 bin adet Mega Liner ve Profi Liner üretimi gerçekleşecek. Öncelikle iç pazar için yapılacak üretimin artması ile Doğu Avrupa, Türki Devletler, Kuzey Afrika, İran, Irak gibi komşu pazarlara da açılması hedefleniyor.

23 bin 274 metrekaresi kapalı, toplam 187 bin 405 metrekare alana sahip fabrikada açılış aşamasında 62 personel istihdam edilirken, bölgede faaliyetlerini sürdüren yan sanayi tedarikçilerinden de hizmet alınıyor. Şasi stok alanı, kumlama makinası, kataforez havuzu, aks montajı ve montaj hattının yer aldığı fabrikada bir montaj hattında çift vardiya ile yaklaşık 10.000 adet treyler, ikinci montaj hattı ilave edildiğinde ise 20.000 adet treylerin montajı gerçekleştirilebiliyor. Krone’nin Almanya’da bulunan Werlte üretim tesislerinden gelen uzmanlar, kuruluş ve üretim aşamaları çalışmalarının yanı sıra Krone Doğuş Treyler fabrikasında görev alacak personele de eğitim desteği veriyor.

Avrupa’nın en modern tesislerinden biri Tire’de

Standart Krone kalitesini, müşteri memnuniyetini sağlamak ve birinci sınıf ürünler sunma hedefiyle, fabrika en modern teknoloji ile donatıldı. 10 yıl boyunca pastan kaynaklı çürümelere karşı garanti sağlayan kataforez uygulaması da bu modern teknolojilerden biri olarak dikkat çekiyor.

Kataforez işlemi için şasiler ilk olarak kumlama alanına gelir. Kumlama işlemi ile toz, pas ve diğer kalıntılardan arındırılır. Kumlama işlemini kataforez daldırma ve toz boyama izler. Daldırma boya tekniği ile şasi ve modüller yağdan arındırılır, fosfat havuzundan sonra elektrostatik yükleme havuzuna alınarak en iyi korozyon koruması garanti edilir. Çinko fosfat kataforez havuzu klasik kataforez tekniklerinden daha üstün olarak tanımlanıyor. Bu tekniğin uygulandığı malzemeler korozyona karşı daha dirençli oluyor.

Krone Tire fabrikasında terzi usulü olarak tanımlanabilecek, müşteri taleplerine göre üretim de mümkün. Tam yüzey koruması için gerçekleştirilen kataforez işleminden sonraki toz boyama uygulaması sırasında, standart olarak siyah renge boyanan şasi, siyah renk dışında müşterinin istediği renkte de boyanabiliyor.

[gallery ids="48402,48403"]

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.