Krone’nin Aerodinamik ‘balinası’ yollarda

Krone’nin Aerodinamik ‘balinası’ yollarda

Krone, konsept yarı römorku Aero Liner ile yenilikçi çalışmalarını sürdürerek aracın aerodinamik yapısı sayesinde elde edilen yüksek yakıt tasarrufu...

Krone, konsept yarı römorku Aero Liner ile yenilikçi çalışmalarını sürdürerek aracın aerodinamik yapısı sayesinde elde edilen yüksek yakıt tasarrufu ile çığır açıyor.

İlk kez Hannover IAA Fuarı’nda sergilenen konsept yarı römork Aero Liner ile Krone taşımacılık sektöründeki ezberleri bozarak yenilikçi tasarımlarına bir yenisini ekledi. Çekici ve yarı römorkun aerodinamik olarak bir bütün halinde tasarlandığı Concept S / Aero Liner, yapısı sayesinde yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonunda düşüş sağlıyor. Verimlilik ve çevreye duyarlılığı ile ön plana çıkan Aero Liner’da çekici ve treyler arasındaki boşluk ortadan kaldırılarak hava direnci yok ediliyor, 40 ton yüklü treyler ile karşılaştırıldığında yüzde 25'e varan yakıt ve CO2 emisyonu tasarrufu sağlanıyor.

Balina gövdesinin aerodinamik yapının sembolü olduğunu belirten Krone yetkilileri, konsept araçlarının da ‘karadaki bir balinaya’ benzediğini söylüyorlar. Aero Liner, yenilikçi tasarımının yanı sıra, konforu ve sektörün çalışma şartlarına uygun özellikleri ile ön plana çıkıyor. Araç kameralar, lastik basınç denetimi, dinamik destek yük azaltma sistemi, fren asistanları, salınmaya karşı otomatik ayar gibi modern güvenlik birimleriyle donatıldı. Aracın arka bölümündeki aerodinamik yeniliklere rağmen en zorlu çalışma şartlarında dahi üstün performans sağlanması amaçlanıyor.

Konsept projenin geliştirilmesi sırasında, çalışma prensibinin diğer geleneksel treylerler ile tamamen aynı olmasına özen gösterildi. Aracın aerodinamik potansiyelinden en iyi şekilde faydalanabilmek için sadece sürücü kabini ve arka bölüm uzatıldı.

Krone’nin Aerodinamik ‘balinası’ yollarda

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.