Körfez demiryolu projelerinde Katar önde gidiyor

Körfez demiryolu projelerinde Katar önde gidiyor

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde yapılması planlanan demiryolu projelerinde 41,8 milyar dolarlık proje ile Katar’ın ilk sırada...

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde yapılması planlanan demiryolu projelerinde 41,8 milyar dolarlık proje ile Katar’ın ilk sırada yer aldığı bildirildi. Dubai merkezli haber ve araştırma şirketi Zawya tarafından inşaat fuarı BIG 5 öncesi hazırlanan rapora göre Körfez ülkelerinde önümüzdeki 10 yıl için planlanan ya da halen devam eden tüm demiryolu projelerinin değeri 149 milyar dolara ulaşıyor.

2022 FIFA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanan Katar ise bu zamana kadar tamamlamak istediği farklı projelerle öne çıkıyor. Doğal gaz zengini ülkede şehir içi raylı sistemin yanı sıra milli bir demiryolu ağı kurulacak ve ardından bu sistem, tüm bölge ülkeleri arasındaki ürün ve yolcu hareketini kolaylaştıracak Körfez demiryolu ağına bağlanacak. Hükümet yetkililerine göre demiryolu projeleri kendi vatandaşları için geniş iş imkanları oluşturacak, sosyal ve ekonomik entegrasyona katkıda bulunacak ve ortak pazara geçişi hızlandıracak. Yine geçen yıl yayınlanan bir rapora göre Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde planlanan ana demiryolu hatlarının uzunluğu 30 bin km’yi, metro, tramvay ve monoray sistemlerinin uzunluğu da 3 bin km’yi aşıyor. Bu projelere yapılacak yatırımın değerinin 250 milyar doları bulması bekleniyor.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.