Kendini tamir eden lastik devrim yapacak

Kendini tamir eden lastik devrim yapacak

Michelin'in geliştirdiği ve gelecek yıl Volkswagen tarafından kullanılacak yeni lastik teknolojisi Selfseal, lastikle ilgili bildiğimiz her şeyi değiştiriyor....

Michelin'in geliştirdiği ve gelecek yıl Volkswagen tarafından kullanılacak yeni lastik teknolojisi Selfseal, lastikle ilgili bildiğimiz her şeyi değiştiriyor. Artık patlayan lastiği değiştirme, tamir etme tarihe karışıyor. Çünkü, Selfseal patlasa bile belli bir hızda belirli bir süre güvenli yol alabilmeyi sağlayan 'Runflat' teknolojinden farklı. Selfseal'de lastiğin içinde polimer bir karışım bulunuyor. Bu karışım, dış lastik yüzeyinde açılan delikleri anında tıkayarak, lastiği onarıyor. Bu sayede ani lastik patlamasından kaynaklanan trafik kazaları önleniyor. Araçta yedek lastik ve lastik tamiri için gerekli ağırlıkların taşınması zorunluluğu ortadan kalktığı için yakıt tüketimi ve karbondioksit salımı ciddi oranda düşüyor.

POLİSLERDEN TEPKİ VAR

Michelin yetkilileri, bu yeni teknolojiye bir tek polislerin endişe duyduğunu söylüyor. Araçla kaçan suçluları yakalamak için kullanılan çivili tuzakların ve kapanların yeni teknolojili lastiklerde etkili olmadığını ifade eden yetkililer, polislerin rahatsızlığını şöyle anlattı: "Polis kapanları işe yaramıyor. Lastik, çivi veya sivri cisimlerin üzerinden geçtiğinde hiçbirşey olmuyor. Polimer karışım deliği kapatıyor. Araç yoluna devam ediyor. Çiviler çıkarılmadan da lastik sorunsuz kullanılabiliyor."

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.