Kargo sahipleri ‘M/V MAERSK HONAM’ı bekliyor

Kargo sahipleri ‘M/V MAERSK HONAM’ı bekliyor

‘M/V MAERSK HONAM’ isimli konteyner gemisinde çıkan yangın sonucu çok sayıda konteyner hasara uğramıştı. Konteyner sahipleri, kargolarını ne zaman teslim alacaklarını düşünmeye başladı.

Bir ay önce Umman Denizi açıklarında ‘M/V MAERSK HONAM’ isimli konteyner gemisinde çıkan yangın sonucu çok sayıda konteyner hasara uğramıştı. Konteyner sahipleri, kargolarını ne zaman teslim alacaklarını merak ediyor.

6 Mart’ta Umman Denizi’nden Akdeniz’e seyir halinde olan ‘M/V MAERSK’ 7 bin 860 konteyner taşıyordu. Yük ambarında çıkan yangın ve su hasarı nedeniyle konteynerlerin çoğu kullanılamaz hale geldi.

‘M/V MAERSK HONAM’ hala ‘çok sıcak’ olduğu için bir limana demir atamadı. Uygun limanın Dubai’deki Jebel Ali Limanı olması bekleniyor. Demir attıktan sonraki adım ise, geminin uygun tesise yanaşarak konteynerlerin boşaltılması olacak.

Şirketin yöneticileri konteyner sahipleri ile müşteri temsilcilerinin sürekli iltibat halinde olduğunu ifade etti.

Sigortasız kargoların sahipleri, teslim almadan önce kurtarma masrafları gereğince maliyet ve nakliye masraflarını nakit olarak yatırmaları gerekiyor. Sigortalı kargolarda da teslimle ilgili bazı sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar anca tahliye işleminin gerçekleşmesiyle birlikte kargoların denetlenmesinden sonra açıklığa kavuçacak.

Umman Denizi açıklarında 353 metre uzunluğa ve 53 metre genişliğe sahip ‘M/V MAERSK HONAM’ Süveyş Kanalı’nda seyir halindeyken geminin yük ambarında yangın çıkmıştı ve bu yangın sonucu beş mürettebat hayatını kaybetmişti.

Çağla PULATKAN / DENİZ HABER AJANSI

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.