Kamyonlar kışın daha güvenli yolculuk edecek

Kamyonlar kışın daha güvenli yolculuk edecek

Goodyear zorlu hava koşulları için geliştirdiği kış lastikleri serisi UltraGrip Max’ı piyasaya sunuyor.

UltraGrip Max serisi lastikler, %50 aşınma durumunda bile, 3-Tepe-Dağ-Kar (3PMSF)  işareti için gerekli niteliklerini koruyor. Goodyear, kamyonlar için yepyeni kış lastiği serisi olan UltraGrip Max’ı piyasaya sürüyor. Yeni lastikler yarı yarıya aşınma durumunda bile %40'a kadar daha fazla yol tutuşu sağlıyor ve %15'e kadar da daha fazla kilometre performansı sergiliyor.

Goodyear’ın zorlu kış koşullarına özel olarak geliştirdiği kamyon lastikleri; UltraGrip Max S ön aks, UltraGrip Max D çeker aks ve UltraGrip Max T treyler lastikleri kar lastiklerinin resmi işareti olan 3PMSF ve M+S sembollerini taşıyor. Çeker aks lastikleri %50 oranında aşındığında bile, 3PMSF işaretinin koşullarını karşılayacak konumunu korumayı sürdürüyor. Bu eşsiz özellikle birlikte, kamyonların yollarına devam ederken, filo operatörlerin ve sürücülerin içlerinin rahat etmesini sağlıyor.

Goodyear, filolara yönelik gerçekleştirdiği bir anket sonucuna göre, filoların %68'inin kış lastiklerinin kış boyunca kış çekişini optimize hale getirmeye yardımcı olduğuna inandığını gösteriyor. %50'si kamyonlara özel kış lastikleri için en önemli performans kriterinin karda çekiş gücü olduğunu belirtiyor. Bu sonuçlar, %40'a kadar daha fazla yol tutuşu sunan yeni UltraGrip Max serisi geliştirilirken göz önünde bulunduruldu.

GOODYEAR’IN YENİ ULTRAGRİP MAX
İLE FİLOLAR YOLUNA DEVAM EDİYOR

Ultra Grip Max lastiklerinin piyasaya sürülmesiyle Goodyear, iki yeni teknolojisi IntelliMax Block ve IntelliMax Edge teknolojisini tanıtıyor. Bu teknolojiler, lastiğin kullanım ömrü boyunca gelişmiş yol tutuşu sağlamasına yardımcı oluyor. IntelliMax Block Teknolojisi, en iyi kar ve buz tutuşu için kesik açıklığını maksimize edebilen değişken blok kuvvetleri üreten farklı derinliklerde boylamasına elmas biçiminde bloklar, hatları belirlenmiş kesiklerle öne çıkıyor. IntelliMax Edge Teknolojisi ise özellikle kaygan zeminlerde optimize şekilde lastikten yola bağlanabilirlik için çok sayıda "diş kenarı" oluşturan kademeli konik oluk açılarıyla dikkat çekiyor.

Goodyear'ın Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Ticari Lastikler Pazarlama Müdürü Benjamin Willot, özellikle kış boyunca, ticari araçlar için en önemli unsur hareketliliği sürdürmek olduğunu, filo operatörleri kamyonlar için olan kış lastiklerinin karda yüksek seviyede çekiş gücü sunmasını istediklerini söyledi. Willot; “3PMSF işaretine sahip yeni Ultra Grip Max serimiz kamyonlar için olan kış lastiklerinden beklenen yüksek çekiş gücünü tam olarak karşılıyor. UltraGrip Max D, %50 oranında aşındığında bile Avrupa'nın kamyonlar için kış lastiklerinin resmi işaretini taşıyacak yeterliliğe sahip olmayı sürdürüyor" dedi.

ULTRAGRİP MAX S İLE %30 DAHA FAZLA YOL TUTUŞU
Yeni Ultra Grip Max S ön kamyon lastikleri en sert kış koşullarıyla mücadele edebilmek için, karda ve buzda yüksek viraj stabilitesi ve frenleme performansı sağlıyor. Diş açıklığı, sertlik, patinaj önleyici ve blok geometri de yüksek düzeyde hareketlilik ve kilometre performansı sağlamak için optimize hale getirildi. Bunun yanı sıra, yarı yarıya aşınma durumunda, bir önceki seriye oranla %30 daha fazla yol tutuşu sağlıyor.

ULTRAGRİP MAX D  %50 ORANINDA YIPRANMADA BİLE KARDA ÇEKİŞ GÜCÜ
Sürüş lastiğinin en önemli yararı, aşındığında bile karda çekiş performansını yüksek oranda korumasıdır. Yeni Ultra Grip Max D’nin V biçimindeki diş modeli, daha düşük ses çıkışı ve daha yüksek çekiş gücü sağlıyor. %50 oranında aşınmada bile karda çekiş gücü ve yol tutuşunda gerekli niteliklerini koruyor.

ULTRAGRİP MAX T – MÜKEMMEL
YAN STABİLİTE VE KARDA YOL TUTUŞU

Karlı havada mükemmel yan stabilite ve yol tutuşu sağlayan yeni Ultra Grip Max T treyler lastiği, diş modeli sağlam lastik omuzları, beş adet zikzak oluk ve çok sayıdaki S biçiminde kesiklerle öne çıkıyor. Kamyonlar için kış lastikleriyle ilgili en yüksek yasal koşulları karşılıyor ve M+S sembolünün yanı sıra, şiddetli kar lastikleri için olan resmi 3-Tepe-Dağ-Kar (3PMSF) işaretini de taşıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.