İZBAN hattının uzunluğu 112 kilometre oluyor

İZBAN hattının uzunluğu 112 kilometre oluyor

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, banliyo hattının ilk ray...

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, banliyo hattının ilk ray kaynağı ile 6 istasyon ve 9 karayolu üst geçicinin ilk harcını birlikte koydu. Kocaoğlu, Bakan Yıldırım’dan kredisini buldukları tramvay projelerinin DPT yatırım programına alınması için destek istedi.

HEDEF SELÇUK, BERGAMA

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocağlu, İzmir’de metro hattının yolcu sayısın günde 208 bine ulaştığını, yapımı süren 5 istasyon eklendiğinde 350 bin yolcu taşınacağını söyledi. İZBAN hattında ise yolcu sayısının 500-550 bine ulaşacak noktada olduğunu belirten Kocaoğlu, “İhalesini yaptığımız çekerler gelene kadar İstanbul’dan geçici olarak gönderilecek çekerlerle yolcu taşıyacağız. Böylece, her iki hatta da 350’şer bin yolcudan günde 700 bin yolcu sayısına ulaşacağız. Başlattığımız çalışma sonucu 1.5 yıl sonra İZBAN Torbalı’ya kadar yolcu taşıyacak. Daha sonra Selçuk ve Bergama’ya uzanacağız” dedi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.