İstanbul'a yeni metro hattı

İstanbul'a yeni metro hattı

Mecidiyeköy’ü Kabataş’a bağlayacak olan metro ihalesi Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. Yapılacak olan metro hattı sayesinde Kabataş metro hattı...

Mecidiyeköy’ü Kabataş’a bağlayacak olan metro ihalesi Ocak ayı içerisinde gerçekleşecek. Yapılacak olan metro hattı sayesinde Kabataş metro hattı önce Mahmutbey’e ardından Bahçeşehir metro hattına bağlanacak.

Yapımına devam edilen Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı Kabataş’a kadar uzatılıyor. Ocak ayında yapılması planlanan ihalenin ardından Kabataş-Beşiktaş-Darphane-Mecidiyeköy metro güzergahında 3 istasyonla hizmet verecek. 6 buçuk kilometrelik yeni hattın yapım işleminin hızla başlatılması hedefleniyor.

Kabataş-Mahmutbey Metrosu ile 8 ilçe (Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar birbirine metro ile bağlanmış olacak. Kabataş bağlantısıyla 24.5 kilometreye ulaşacak olan hat daha sonra Halkalı Toplu Konutlar - Altınşehir - Başakşehir hattı ile birleşerek İstanbul Metrosu’nun en önemli parçasından birisi haline gelecek. Mecidiyeköy-Mahmutbey arası Metro hattının 2017 yılı sonunda, Kabataş-Mecidiyeköy uzantısının ise 2018 yılı sonunda işletmeye alınacak.

Kabataş-Mahmutbey metrosu durakları

"Kabataş, Beşiktaş, Darphane, Mecidiyeköy, Çağlayan, Kağıthane, Nurtepe, Alibeyköy, Yeşilpınar, Veysel Karani, Akşemsettin, Kazım Karabekir, Yenimahalle, Karadeniz Mahallesi, Tekstilkent, Yüzyıl Mahallesi, Göztepe ve Mahmutbey"

TAM ENTEGRE RAYLI SİSTEM

Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak. Kabataş-Taksim Funiküler hattı ve Eminönü-Kabataş tramvayı ile Kabataş’ta, Yenikapı-Hacıosman Metro hattı ile Mecidiyeköy’de, Topkapı- Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde, Otogar-Bağcılar-Başakşehir hattı ile Mahmutbey’de entegrasyon sağlanmış olacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.