İnternette hızı yakaladı oyun ve TV’de büyüyecek

İnternette hızı yakaladı oyun ve TV’de büyüyecek

Türk Telekom (TT) grubunun internet kolu TTNET’in yeni Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Isınma turlarını çabuk geçtik. Hızımızı aldık, gidiyoruz”...

Türk Telekom (TT) grubunun internet kolu TTNET’in yeni Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, “Isınma turlarını çabuk geçtik. Hızımızı aldık, gidiyoruz” dedi.

Bugüne kadar güçlü bir takımla çok önemli başarılara imza attıklarını kaydeden Kaya, “Yeni projelerimiz ile dijital inovasyon hedefliyoruz. TTNET ailesi olarak 2013’e çok hızlı başladık. Isınma turlarını çabuk geçtik. Hızımızı aldık, gidiyoruz” dedi.

Antalya’da düzenledikleri toplantıda konuşan Kaya, TTNET’in yeni vizyonunu “Yeni Bir Müşteri Evreni: TTNET 360” olarak adlandırdı ve bu doğrultuda müşterilerinin hayatını çevreleyen geniş bir dijital evren oluşturacaklarını, dijital içerik oluşturmada aktif olacaklarını, e-ticaretin gelişmesi için çalışacaklarını söyledi. Kaya, fiber internetin yaygınlaşması için de yatırımların süreceğini anlattı.

‘İnternette fiyat iyi’

İnternette bağlantı hızında Türkiye’nin iyi bir noktayı yakaladığını vurgulayan Kaya, fiyak konusuyla ilgili olarak da, “Türkiye internet servisinde dünya ortalaması civarında bir fiyat düzeyine sahip. OECD ile net limitsiz paketlerle kıyaslama yaptığımızda OECD ortalamasını yakaladığımızı görüyoruz. Yani ne ucuz ne de pahalı bir noktadayız, tam ortalamayı yakaladık.

Giderlerimizle ilgili bir hesap yaptığımızda olmamız gereken bir yerde duruyoruz. Kimi zaman pazarı büyütmek için yaptığımız kampanyalarla da daha düşük fiyatlı teklifler veriyoruz” diye konuştu.

Fiberde 220 bin abone

“TTNET 360 vizyonu ile dijital dünyayı sahiplenmeyi hedefliyoruz” diyen Abdullah Orkun Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de internet kullanımı çok önemli seviyelere ulaştı. Dijital yollar kuruldu. Artık bunların üzerinde koşma zamanı. Yapacağımız stratejik işbirlikleriyle e-ticaret alanına adım atacağız. Hem kendi servislerimizin online satışında ivme kazanacağız hem de müşterilerimiz için e-ticarete açılan kapı olacağız.

Bulut teknolojileri üzerinden bireyler ve kurumlar için yeni platformlar oluşturmaya devam edeceğiz. Fiber internette abone sayımız 220 bin adete ulaştı. Servisler çeşitlenecek ve portföyümüz genişleyecek. ”

‘Akıllı TV’ye yükleneceğiz’

TTNET’in dijital TV alanında yeni çalışmaları olacağını ifade eden Abdullah Orkun Kaya, şunları kaydetti: “Çok yakında başlayacağımız uygulamayla tüm TV’ler akıllı (smart) televizyon olacak. Televizyonlara adeta beyin nakli yapacağız. Sunacağımız ‘medya oynatıcı’ cihazlarını kullanan herkes ‘Tivibu Smart TV’ uygulamasıyla zengin dijital içeriklere erişebilecek. Bu ve benzeri çözümlerle yeni dijital müşteri evreninin kapılarını daha geniş kitlelere açmayı hedefliyoruz.”

Oyunda sinerji işi büyütecek

TTNET Genel Müdürü Abdullah Orkun Kaya, grubun dijital pazardaki oyun şirketi Sobee’yi, bünyelerine katacaklarını vurgularken, “TTNET, 1000’in üzerinde oyunu müşterilerine sunduğu Playstore oyun mağazası ile oyun sektörünün içinde. SOBEE birleşmesi dijital içerik alanındaki iddiamızı daha da güçlendirecek. Birçok farklı sektörden iş ortağıyla beraber çalışarak mevcut ürün ve hizmetlerini, hayal ettikleri çözümleri dijital ortama taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.