İlk uçak gemisi için inşa havuzu yapılıyor

İlk uçak gemisi için inşa havuzu yapılıyor

300 metre uzunluğa sahip ilk Türk uçak gemisinin yapımı için ilk adım atıldı. Gemiyi inşa edecek İÇDAŞ’ın Çanakkale’deki tersanesinde 50 milyon dolar yatırımla inşa havuzu yapımına başladı. 

Yerli savunma alanında önemli bir kalkınmaya girişen Türkiye, Atak helikopteri, Altay tankı, milli piyade tüfeği, Bayraktar İnsansız Hava Aracı, Kirpi, Vuran ve Atılgan gibi silah sistemlerinin ardından bu kez de uçak gemisinin inşası için hazırlıklarına başladı. İÇDAŞ tersanesinde inşa edilecek 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğindeki uçak gemisinin inşası için maliyeti 50 milyon doları bulacak tesiste kuru havuzun yapımına başlandı. İÇDAŞ tarafından kendi öz kaynaklarıyla hayata geçecek uçak gemisinin yapımı sırasında önemli bir istihdam fırsatı da doğacak. 

TÜRK HİLALİ GELİYOR

Öte yandan Türk Yıldızı kosterini de inşa eden İÇDAŞ, milli projelere hız verdi. Genel kargo taşımacılık amaçlı 5 bin DWT Türk Yıldızı kosteri ticari seferlerini başarıyla sürdürürken, 83 metre uzunluğunda, 15 metre genişliğinde ve 2 bin 930 gros tonluk Türk Yıldızı-1 kosterinden sonra 3 koster daha suya indirildi. Türk Yıldızı-1, Türk Yıldızı-2, Türk Yıldızı- 3 Türk Yıldızı-4 kosterleri Türk koster filosunun gençleşmesine de ön ayak oldu. İÇDAŞ’ın Türk Yıldızı kosterlerinden sonra daha yüksek taşıma kapasiteli kosterlerin inşasının yapılacağı Türk Hilali projesi de hızla tamamlanıyor. Türk Yıldızı kosterlerinin 5000 DWT kapasitesini üçe katlayan ve 15 bin DWT taşıma kapasitesi olan Türk Hilali kosterlerinin ilkinin inşası sürüyor. Türk Hilali kosterinin 2018 yılı sonunda filoya katılması planlanıyor. İÇDAŞ tersanesinde inovasyon dizaynı ile her türlü kimyasal yükü taşıyabilecek tanker, 12 Mart’ta denize indirildi. Seferler hazırlıkları da tamamlandı.

Star

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.