İETT'nin otobüslerinde kış lastiği hazır

İETT'nin otobüslerinde kış lastiği hazır

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü(İETT), kış hazırlıkları çerçevesinde servise verdiği tüm otobüslerinde kış lastiği...

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü(İETT), kış hazırlıkları çerçevesinde servise verdiği tüm otobüslerinde kış lastiği kullandığını bildirdi.

İETT'den yapılan yazılı açıklamada, 2013'te servisten çekilen İkarus ve MAN marka araçlar da dahil olmak üzere, uzun yıllardır İETT'nin araçlarında kış lastiği kullandığı belirtilerek, İETT'nin, son 2 yılda aldığı bin 705 yeni aracın alım aşamasında, şartnameye kış lastikleri ile ilgili yüklenici firmalara sorumluluklar da getirdiği kaydedildi.

Otobüs alım şartnamelerinde yüklenici firmanın kış lastikleri ile ilgili sorumluluklarını titizlikle belirleyen İETT, filosunun tamamında bu uygulamanın sürdürülebilirliğini korumak için sürekli olarak kontrollerini de yaptığı aktarıldı.

İETT'nin servise verdiği 3 bine yakın aracın tamamında kış lastikleri kullanıldığı ifade edilen açıklamada, servis yedeği için bekletilen diğer araçların da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın kış lastikleriyle ilgili genelgesine göre, çeker tekerleklerinde kış lastikleri kullanıldığı belirtildi.

Yolcuların can ve mal güvenliğini sağlamak, trafikte yağışlı havalarda oluşabilecek kazaları önlemek amacıyla 2013'te yapılan ihaleler kapsamında toplam 6 bin 160 adet kış lastiği alımı yapıldığı bildirilen açıklamada, teslim edilen lastikleri öncelikle araçların tüm çeker akslarına takan İETT'nin, ardından da servise verilen araçların tüm lastiklerini de birer birer kış lastiğine dönüştürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca servis dönüşü tüm araçların kontrolden geçirip genel muayenelerini yapan İETT'nin, sorunlu olan lastikleri tespit ederek değiştirdiği bildirildi.

Özel halk otobüsleri de denetleniyor

Trafik polisinin yaptığı denetimlerin yanı sıra Özel Halk Otobüsleri'nin (ÖHO) kış lastiği denetimlerinin İETT tarafından da yapıldığı vurgulanan açıklamada, "Her yıl Ocak ayında yapılan teknik muayeneler sırasında kış lastiği takmayan ÖHO'nun çalışmasına izin verilmiyor. Yıllık muayene dışındaki periyodik denetimlerde ya da yolculardan gelen şikayetler ile tespit edilen uygunsuzluklarda ÖHO araçları, İETT Garajlarına çağırılarak muayeneleri yapılıyor. Tespit edilen uygunsuzluk giderilmeden de çalışma izni verilmiyor. Halen devam eden ve şu ana kadar binin üzerinde muayenesi tamamlanan Özel Halk Otobüslerinin muayeneleri Şubat ayının sonunda tamamlanacak" ifadelerine yer verildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.