Heykel-Garaj Tramvay hattı için imzalar atıldı

Heykel-Garaj Tramvay hattı için imzalar atıldı

Heykel-Garaj (T1) Tramvay Hattı'nın ilk aşama ihalesini kazanan firma ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında sözleşme imzalandı....

Heykel-Garaj (T1) Tramvay Hattı'nın ilk aşama ihalesini kazanan firma ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe arasında sözleşme imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Heykel-Garaj (T1) tramvay hattında uygulama sürecine gelindi. Yaklaşık 6,5 kilometrelik hattın ihalesini kazanan İspanyol Comsa SA şirketi ile Büyükşehir Belediyesi arasında sözleşme imzalandı.

BURULAŞ'taki imza töreninde konuşan Altepe, Heykel-Garaj tramvay hattının tamamlanmasıyla toplamda 26 kilometrelik tramvay hattını Bursa'ya kazandırmış olacaklarını hatırlattı.

Heykel-Garaj (T1) tramvay hattı güzergahının, trafik yoğunluğu açısından sıkıntılı bir bölge olduğunu dile getiren Altepe, çalışmaları kısa zamanda bitirip, vatandaşlara ve sürücülere fazla bir sıkıntı yaşatılmayacağını vurguladı. Altepe, şunları kaydetti:

''Sözleşme süresi 1 yıl olan projeyi, 10 aydan daha kısa zamanda bitirmek için gerekli her türlü çalışmayı önceden yaptık. Raylar ve gerekli teknik malzemelerle ilgili siparişleri daha önceden vermiştik. Önümüzdeki hafta raylar geliyor ve 10 gün içinde ilk kazmayı vuracağız. Örneğin, Altıparmak Caddesi'ne girdiğimiz zaman kazdığımız yere, hemen rayları döşeyip, 40 günü bulmadan oradan çıkmalıyız. Zaten çalışma boyunca yolun kapatılması söz konusu değil.''

Geçmişte 150 bin nüfuslu kentin kullandığı caddelerin, bugün 2 milyon nüfusa yetersiz geldiğini kaydeden Altepe, ''Bir tramvayın o caddeye girmesi 100 aracın o caddeden uzaklaşması demek. Avrupa'nın tüm çağdaş kentleri ulaşımı böyle çözdü. Avrupa'nın 80 yıl, 100 yıl önce yaptıklarını biz hala 'Acaba olur mu-' diye tartışıyoruz. Hattın geçtiği güzergahta doğal olarak araç parklanmaları ortadan kalkacak, caddeler modern bir görünüme kavuşacak. Aynı zamanda güzergahta ray döşemelerinin yanında tretuvar ve cephe düzenleme çalışmaları da yapılacak. Kent merkezi, araç gürültüsü, egzoz gazı kokusundan arınacak. Şehre kalite gelecek'' diye konuştu.

İspanyol Comsa SA şirketinin Kontrat Direktörü Pedro Miguel Rivero Moya ise, 100 yılı aşkın süredir sadece demir yolları üzerine çalışan firmalarının, alanında İspanya ve Avrupa'nın en büyüklerinden biri olduğunu vurguladı.

Barselona, Madrid, Valencia, Bilbao, Malaga, Lizbon, Porta gibi şehirlerin tramvay hatlarını yaptıklarını dile getiren Moya, bir asrı aşkın deneyimlerini Bursa'ya aktaracaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Altepe ile Moya arasında sözleşmeler imzalandı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.