Havaş, ilk 9 ayda toplam 271 bin uçağa yer hizmeti verdi

Havaş, ilk 9 ayda toplam 271 bin uçağa yer hizmeti verdi

Havaş, yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü operasyonlar ile büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya başta...

Havaş, yurtiçinde ve yurtdışında yürüttüğü operasyonlar ile büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya başta olmak üzere 24, Kıbrıs Ercan Havalimanı ve Avrupa’da 9 havalimanında yer hizmetleri veren Havaş, toplam 34 havalimanında faaliyet gösteriyor. 200’ün üzerinde havayolu ile anlaşması bulunan Havaş, 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde toplam 271 bin uçağa hizmet verdi.

Türkiye yer hizmetleri sektörünün kurucusu olan ve sektörün bugünkü çağdaş hizmet kalitesine ulaşmasında öncü rol oynayan Havaş, büyüme hedefleri doğrultusunda istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürüyor. Hâlihazırda yurtiçinde ve yurtdışında faaliyetlerine devam eden Havaş’ın Türkiye’de ve Avrupa’da hizmet verdiği havalimanı sayısı 34’e, 2012 yılının dokuz aylık bölümünde hizmet verdiği uçak sayısı ise 271 bine ulaştı.

Avrupa’da 9 noktada hizmet veriyor

İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi Türkiye’nin en yoğun havalimanları başta olmak üzere 24 havalimanında ve Ercan Havalimanı’nda yer ve antrepo hizmeti, 16 havalimanında ise otobüs hizmeti verdiklerini belirten Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Avrupa’daki operasyonların genişleyerek büyümeye devam ettiğini söyleyerek, “Uluslararası pazarda büyüme ve küresel marka olma stratejisi doğrultusunda Havaş Europe adı altında 4 ülkede (Finlandiya, İsveç, Letonya ve Almanya) 9 havalimanında (Riga, Helsinki, Stokholm, Münih, Frankfurt, Hamburg, Berlin, Dusseldorf ve Stutgart) müşterilerimize yer hizmeti sunuyoruz” dedi.

Müjdat Yücel sözlerine şöyle devam etti:  “Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışı ve sürdürülebilir büyüme perspektifi doğrultusunda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türkiye ekonomisi ve tüm toplumsal paydaşları için de değer yaratmayı sürdürüyoruz.”

Yolcu hizmetlerinde çıtayı yükselttik

Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, Havaş’ın kurulduğu günden beri sektörüne yön veren ve sektörün nabzını tutan uygulama ve hizmetleri ile hizmet kalitesinde çıtayı hep bir adım yukarıya taşıdığını söyledi.

Havaş’ın yurtiçi ve yurtdışı faaliyetlerine değinen Havaş Genel Müdürü Müjdat Yücel, teknolojik altyapısı, modern ekipman ve tesis varlığı, verimliliğe odaklı kaliteli insan kaynağı ve hizmet anlayışı ile dünya standartlarında hizmet sunan Havaş’ın bugün Türkiye’de toplam 24 havalimanında ve Ercan Havalimanı’nda 200’ün üzerinde havayoluna hizmet verdiğini belirtti. Yücel, Havaş’ın 25 Kasım 2012 tarihinde açılması planlanan Kütahya Zafer Havalimanı’nda da yer hizmeti vereceğini söyledi.

Havaş Europe 4 ülkede yer hizmeti sağlıyor

Havaş’ın faaliyet gösterdiği alanlardaki hizmet kalitesini her geçen gün arttırarak büyümeye devam ettiğini kaydeden Yücel, uluslararası arenada dünyanın en prestijli havayollarına hizmet veren Havaş’ın global bir marka olma yolunda yaptığı küresel yatırımlarla bu alandaki iddiasını her geçen gün güçlendirdiğine dikkat çekti.

Müjdat Yücel,  “Bu kapsamda 2010 yılında Air Baltic ile yüzde 50 ortaklıkla kurduğumuz North Hub Services (NHS) şirketindeki ortaklık oranımızı 2011 yılı Aralık ayında yüzde 66.7’ye çıkarttık ve şirketin marka adını Havaş Europe olarak değiştirdik. Havaş Europe, ayrıca 2012 yılında Almanya’da Air France ve KLM’in yolcu hizmetlerini vermeye de başladı” dedi.

Havaş’ın öncü şirket olma rolünü Ar-Ge ve yenilikçi teknoloji yatırımları ile desteklediğini belirten Müjdat Yücel, “Proveo Araç takip sistemi, Katron Araç simülatörü, Workbridge Kaynak Planlama Programı, EDS/HP el terminali gibi hizmet kalitesi açısından öne çıkan uygulamalarımız aynı zamanda Havaş’ın sektörün geleceğine yön verme azmine de işaret etmektedir” diye konuştu.

Uçak ve yolcu hizmetlerinde verimliliği artırdık

Havalimanlarında günden güne uçak trafiğinde, yolcu ve yük hacminde artış yaşandığına işaret eden Havaş Genel Müdürü Yücel, Havaş’ın bu dönemde sürdürülebilir büyüme stratejisine paralel yatırım ve projelerine devam ettiğini, uçak ve yolcu hizmet kalitesini daha verimli, daha dinamik ve daha sistemli hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Yücel, geliştirilen Ar-Ge projeleri ve yenilikçi teknolojilerin yoğun rekabetin yaşandığı sektörde Havaş’ı bir adım öne çıkardığını sözlerine ekledi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.