Havalimanında yüz tanıma sistemi başlıyor

Havalimanında yüz tanıma sistemi başlıyor

Havalimanlarındaki terminal kapılarına "yüz tanıma sistemi" getiriliyor. Yolcular sistemin yaygınlaştırılmasıyla birlikte hem dış hem de iç kapıda...

Havalimanında yüz tanıma sistemi başlıyorHavalimanlarındaki terminal kapılarına "yüz tanıma sistemi" getiriliyor. Yolcular sistemin yaygınlaştırılmasıyla birlikte hem dış hem de iç kapıda güvenlik aramasından geçmek yerine sadece iç kapıda aramadan geçecek.

ÖNCE KİMLİK TESPİTİ

Havalimanlarındaki terminallerde uygulanacak olan yeni yöntemle birlikte, girişlerdeki üst arama işlemleri de azalacak. İki defa arama yapılan vatandaşlara, artık tek bir üst araması uygulanacak. Bu işlem öncesinde ise yüz tanıma sistemi devreye girecek. Sistem, havalimanlarındaki terminal girişlerine kurulacak. Havalimanına gelen yolcunun birkaç farklı boyuttan fotoğrafı çekilecek. Yüze odaklı bu fotoğraflarla anlık kimlik tespiti yapılacak. Sistem, yolcunun sabıka kaydı olup olmadığını bile araştıracak. Terminal içinde yaşanabilecek herhangi olumsuz bir durum önceden önlenecek. Yüz tanıma sistemi sayesinde terminal içindeki hareketleri anlık olarak sisteme kaydedilecek olan kişiler, görevliler tarafından kolayca bulunabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.