Havalimanı metro ile kente bağlanacak

Havalimanı metro ile kente bağlanacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da yapılması planlanan üçüncü havaalanının yerinin Terkos Gölü’ne yakın olacağını...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da yapılması planlanan üçüncü havaalanının yerinin Terkos Gölü’ne yakın olacağını açıkladı.

Başkan Topbaş, “Haritalara bakılırsa o görünen nokta, maden ocakları diye bildiğimiz, tamamen bir savaş alanına dönmüş, yeşil alanı olmayan, geçmişte makilik olarak bildiğimiz yer. Ay yüzeyine benzeyen bozuk bir alan bahsedilen yer. Orası orman alanı değil” dedi.

ÖNCE SİLİVRİ’Yİ ÖNERMİŞTİK

Havalimanını bir metro ile kent merkezine eriştirilecek bir çalışma olduğunu da ifade eden Başkan Topbaş, şunları söyledi: “Onu da Ulaştırma Bakanımız ile görüşmüştük, konuşmuştuk. O bölge denize inme imkanı veriyor. Genelde havaalanları deniz inişi dikkate alınarak yapılmakta. Orası birilerinin söylediği gibi sıkıntılı bir bölge değil. Özellikle üzerinde durularak çalışıldı. Biz daha önce çalışmalarımızda Silivri bölgesini önermiştik. Silivri bölgesi biraz daha müsait. Alanlar itibarıyla baktığımızda. Tabi ki tarım alanları bundan etkilenecekti. Ama burada tamamen ay yüzeyine dönüşmüş kraterlere benzer bozuk bir doğa ve çevre var. Orası düzenlenecek.”

İHALESİ BU YIL YAPILABİLİR

Havaalanının bu yıl içinde ihalesinin yapılabileceğini ifade eden Topbaş, “Çünkü çalışmalar hızlı bir şekilde gidiyor. Veya gelecek yıl. Şu andaki Atatürk Havalimanı kapasitesini aştı, çok zorlanıyor. Hele lodos olduğu zaman. Bekleme süresi artıyor. Oradaki 2.5 pistle tabi ki bu iş zor” diye konuştu. 3. Köprü çalışmalarına yönelik bir soruyu da yanıtlayan Topbaş, “3. Köprü, hedef olarak 2015, belki 2016’ya kalır mı bilmiyorum, bir hedefi var. Kuzeye atıldı, mümkün mertebe kuzey olmasının istenmesinin sebebi arazi istimlak bedelleri yüksek çıkmasın, kamu arazilerinden geçsin ve doğayı fazla tahrip etmesin diye. O çalışmalar yürümekte” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.