Hava taşımcılığında yeni bir dönem

Hava taşımcılığında yeni bir dönem

Dünyada hava taşımacılığında yeni bir dönem başlayacak lan "Aeroscraft ML866"nın tamamen bittiği ve artık test uçuşlarına hazır olduğu açıklandı....

Dünyada hava taşımacılığında yeni bir dönem başlayacak lan "Aeroscraft ML866"nın tamamen bittiği ve artık test uçuşlarına hazır olduğu açıklandı.

Uçak ve helikopter karışımı bir araç olan Aeroscraft, her türlü alana dikey iniş yapabiliyor. Aracın, askeri operasyonların yanı sıra, ticari ve turistik taşımacılıkta da kullanılması planlanıyor.

Uçan gemi turist taşıyacak

250 yolcu kapasiteli, saatte 280 km. hız yapabilen, restorandan özel kamaraya, hatta kumarhaneye kadar birçok olanağı barındırabilecek genişlikteki uçan gemi Aeroscraft'ın turizmde de kullanılacağı belirtiliyor.

40 milyon litre helyum

İlk akla gelen, bu dev yapının nasıl uçacağı. İki futbol sahası uzunluğunda olacak aracı havada tutmak için 40 milyon litre helyum kullanılıyor. Bu bile sadece üçte ikisini kaldırabiliyor. Pervanelerin yönlendirdiği hava aracını, iniş ve kalkışta altı turbo fan jet motoruyla destekliyor.

Aeroscraft'ın havacılık alanında sağladığı en büyük kolaylıksa havalanmak için uzun bir piste ihtiyacı olmaması. Helikopter gibi olduğu yerden kalkışa geçebilen Aeroscraft, aynı zamanda çevreyle dost. Havada kalması büyük ölçüde güç kaynaklarından bağımsız olan araç, aynı taşıma kapasitesindeki bir jetin yarısı kadar yakıt tüketiyor.

Kara ya da suya iniş yapabilen Aeroscraft, son zamanlarda çok popüler olan gemi turlarına da alternatif oluşturuyor. Özellikle 'deniz tutmasından' şikâyet edenler için, konfordan ödün vermeden havada dolaşmak, etkili bir çözüm olabilir.

Halen uçan tüm yapılardan daha fazla yük taşıma kapasitesine sahip Aeroscraft'lar, kargo amaçlı da kullanılabilecek. Kolay iniş yapabilme özelliğiyle araçtaki mallar, dağıtım yerinden doğrudan bir marketin park alanına nakledilebilecek.

Tasarımını Igor Pasternak'ın yaptığı ve Kaliforniya'daki Worldwide Aeros'un ürettiği hava aracı test uçuşlarına başladı. Aeroscraft adlı dev balon askeri, ticari veya turistik amaçlara hizmet edebilecek, hatta şehir taşımacılığında kullanılabilecek.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.