Hava şartları, UPS’in sonuçlarını etkiledi

Hava şartları, UPS’in sonuçlarını etkiledi

UPS, 2014 yılının ilk çeyreğine ait sonuçları yayınladı. Hisse başına seyreltilmiş kazanç, 2013 yılının ilk çeyreğindeki düzeltilmiş sonuçlara...

UPS, 2014 yılının ilk çeyreğine ait sonuçları yayınladı. Hisse başına seyreltilmiş kazanç, 2013 yılının ilk çeyreğindeki düzeltilmiş sonuçlara oranla 0.06 dolarlık gerileme ile toplamda 0.98 dolar oldu. İlk çeyrekteki faaliyet karı, önceki yılın düzeltilmiş sonuçlarına oranla 106 milyon dolar azalarak 1.5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Beklenmedik olumsuz hava şartlarının, artan giderler ve yavaşlayan gelir büyümesi nedeniyle faaliyet karı üzerinde yaklaşık 200 milyon dolarlık bir etkisi oldu. ABD’de ortalama yurtiçi paket gönderimi, özellikle büyük e-ticaret müşterilerinin acil olmayan, hafif gönderi çözümlerini kullanması ile yüzde 4.2 artış gösterdi.

Uluslararası paket gönderimi segmentinin faaliyet marjı, yüzde 7.9’luk günlük paket adedi artışı ile yüzde 14.0’a yükseldi. Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentinde ise faaliyet karı iyileşti ve marj artışı yaşandı.

2013 yılının ilk çeyreğinde UPS, TNT’yi satın alma girişimiyle ilgili vergi sonrası 36 milyon dolar dahil olmak üzere hisse başına 1.08 dolarlık seyreltilmiş kazanç bildirmişti.

UPS Başkanı ve CEO’su Scott Davis, “ABD ekonomisinin büyük bir kısmı, ilk çeyrekte meydana gelen kötü hava şartlarından olumsuz etkilendi ve bunun neticesinde UPS, önceki yıla oranla daha düşük bir faaliyet sonucu elde etti. Uluslararası Paket Gönderimi ve Tedarik Zinciri ve Nakliye segmentleri, müşterilerin UPS’in portföyümüzü güçlendirmek üzere yapmış olduğu stratejik yatırımları kullanması sayesinde bu çeyrekte olumlu bir ivme yakaladı.” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.