Hatay Ro-Ro, zorluklara rağmen 1. yılını kutladı

Hatay Ro-Ro, zorluklara rağmen 1. yılını kutladı

HATAY RORO 1.yılı sebebiyle 21 Ekim 2015 Çarşamba günü Büyük Antakya Oteli’nde ortakları, kamu ve özel sektörün değerli temsilcileri ile bir araya geldi.

15 Ekim 2014 tarihinde ilk seferine başlayan HATAY RORO 1.yılı sebebiyle 21 Ekim 2015 Çarşamba günü Büyük Antakya Oteli’nde ortakları, kamu ve özel sektörün değerli temsilcileri ile bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim GÜLER’in açılış konuşması ve sunum gerçekleştirdi.

hatay-roro-1-(2).jpg

Güler, “ tüm zorluklara rağmen bir önceki yılın taşıma sayısının ilk 9 aylık dönemde yakalandığını, bugün itibarıyla ise % 15’lik artış sağlanarak 7.340 adede ulaştığını” vurguladı. İbrahim Güler devamında” iki gemi ile sefer sayısının haftada 2’ye çıkartıldığını, ancak sorunların üstesinden gelinmesi gerektiğini, bunun için öncelikle Devlet Teşvikinin yeniden hayata geçirilmesi, sürücülerimize Mısır vizesi temini, Mısır –Türkiye anlaşmasının tekrar hayata geçirilmesi ve Suudi Arabistan –Türkiye karayolu anlaşmasının revize edilerek Karayolu/Roro anlaşması yapılması ihtiyaçlarını “ sıraladı.

Güler’in ardından, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı, Reyhanlı Ziraat Odası Başkanı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet ÇİNÇİN, Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan KORKMAZ ve Hatay Milletvekili Adem YEŞİLDAL konuşmalarını gerçekleştirdiler. Tüm konuşmacılar HATAY RORO’nun gerçekte bir Başarı Öyküsü olduğunu, bu oluşuma her kesimden destek verilmesi gerektiği ve HATAY RORO’nun 10 bin kişiye istihdam sağlaması sebebiyle önemini vurguladılar.

Güncel olarak 60 tane C2 yetki belgeli taşımacı şirketten oluşan HATAY RORO sorunların aşılması ile birlikte yeni projeler ve çalışmalar için yoğun çaba göstermek istiyor. Tüm ortakların yoğun katılımıyla gerçekleşen gecede yeni hedefler ve umutlar gündemde idi.

hatay-roro-1-(1).jpghatay-roro-1-(4).jpghatay-roro-1-(5).jpghatay-roro-1-(9).jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.