Haliç-Metro Geçişi 29 Ekim’de tamam

Haliç-Metro Geçişi 29 Ekim’de tamam

Taksim Metrosunu Yenikapı’ya bağlayacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün test sürüşü, 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalışılıyor. Metro ve köprü...

Taksim Metrosunu Yenikapı’ya bağlayacak olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün test sürüşü, 29 Ekim'e yetiştirilmeye çalışılıyor. Metro ve köprü üzerinde ilk test sürüşü, Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacak Marmaray'ın açılışının yapıldığı gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Daha sonra test sürüşleri yaklaşık iki ay sürecek. 1 milyon yolcunun kullanması beklenen köprü ise Ocak 2014 'te İstanbulluların hizmetine girecek.

UZUNLUĞU 460 METRE

180 milyon liraya mal olan su seviyesinden 13 metre yüksekte olan Haliç metro geçişi köprüsü 460 metre uzunluğunda. Köprü, iki yakada yer alan viyadükler ile 936 metreye ulaşıyor. 5 ayak üstüne oturan İstanbul Metrosu’nun en önemli aşamalarından biri olan Haliç Metro Geçiş Köprüsü test sürüşleri tamamlandığında, Hacıosman’dan metroya binen yolcular kesintisiz olarak Yenikapı aktarma istasyonuna ulaşacaklar. Burada Marmaray bağlantısıyla, Kadıköy-Kartal, Bakırköy-Atatürk Havalimanı veya Bağcılar-Olimpiyatköyü- Başakşehir’e kısa sürede ulaşabilecekler.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.