Ford'un umudu Avrupa'da

Ford'un umudu Avrupa'da

Tür­ki­ye oto­mo­tiv pa­za­rı, ye­ni yı­la ÖTV ar­tı­şıy­la gir­di. Ge­çen yı­lı 853 bin adet­ten ka­pa­tan sek­tör, pa­za­rın 2014’te...

Tür­ki­ye oto­mo­tiv pa­za­rı, ye­ni yı­la ÖTV ar­tı­şıy­la gir­di. Ge­çen yı­lı 853 bin adet­ten ka­pa­tan sek­tör, pa­za­rın 2014’te 700 bi­ni bi­le bul­ma­ya­ca­ğı­nı ko­nuş­ma­ya baş­la­dı.

Ka­pa­si­te 415 bi­ne çı­ka­cak

Tüm bu zor­lu ko­şul­la­ra rağ­men iş­ten çı­kar­ma yap­ma­ya­cak­la­rı­nı söy­le­yen Ford Oto­san Ge­nel Mü­dü­rüHay­dar Ye­ni­gün, “Biz 2008’de­ki kriz­de de ça­lı­şan­la­rı­mı­zı ya­nı­mız­da tut­tuk. O dö­nem­de ka­pa­si­te kul­la­nı­mı yüz­de 25’e ka­dar düş­müş­tü ve ba­zı fir­ma­lar iş­çi çı­kar­dı. O za­man­da biz iş­çi çı­kar­ma­dık, şim­di de çı­kar­ma­yız. Yı­lın ilk ya­rı­sın­da üre­ti­me baş­la­ya­cak Ye­ni­köy Fab­ri­ka­sı­’y­la bir­lik­te mev­cut 330 bin­lik üre­tim ka­pa­si­te­miz 415 bi­ne ula­şa­ca­k” de­di.

Ford Oto­sa­n’­ın üret­ti­ği­nin yüz­de 80’i­ni yurt­dı­şı­na sat­tı­ğı­na işa­ret eden Ye­ni­gün, şöy­le de­vam et­ti: “Dü­şenAv­ru­pa pa­za­rı­na rağ­men ih­ra­cat­ta yi­ne de çok yük­se­ğiz. 2014’ten son­ra bi­raz kı­mıl­da­ma­sı bek­le­ni­yor Av­ru­pa­’nın. Do­la­yı­sıy­la bi­zim esa­sın­da Tür­ki­ye­’de­ki iç pa­zar­la üre­tim ve ka­pa­si­te kul­la­nı­mı açı­sın­dan çok et­ki­le­ne­cek bir nok­ta­mız yok. Av­ru­pa ve di­ğer pa­zar­la­rı­mız var. Ye­ni pro­je­le­ri­miz dev­re­ye gir­dik­ten son­ra 100’ün üs­tün­de ül­ke­ye ih­ra­cat ya­pa­ca­ğız. Bi­rin­de kriz ol­sa öbü­rün­de ol­maz. Bu şe­kil­de den­ge­yi sağ­la­ya­ca­ğız.”

Mezunların işi hazır 

Ford Oto­san ve Veh­bi Koç Vak­fı­’nın (VKV), Ko­ca­eli Üni­ver­si­te­si (KO­Ü) bün­ye­sin­de in­şa et­ti­ği KO­Ü VKV Ford Oto­san Göl­cük İh­sa­ni­ye Oto­mo­tiv Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu açıl­dı. 400 öğ­ren­ci­ye uy­gu­la­ma­lı ola­rak eği­tim ve­re­cek oku­lun yak­la­şık 10 mil­yon li­ra ya­tı­rım­la in­şa edil­di­ği­ni be­lir­ten Ye­ni­gün, “Şu an­da öy­le bir aç­lık var ki ilk etap­ta bu­ra­dan me­zun olan­la­rın hep­si­ni işe alı­rız ama son­ra ne ka­dar de­vam eder bil­mi­yo­ru­m” de­di.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.