‘Fiat’ın en çok satıldığı üçüncü ülke olduk’

‘Fiat’ın en çok satıldığı üçüncü ülke olduk’

İlk 9 ayda 70 bin 792 adet Fiat araç satılan Türkiye, Brezilya ve markanın anavatanı İtalya’nın ardından dünya 3’üncüsü oldu, Avrupa’da ise Almanya’nın...

İlk 9 ayda 70 bin 792 adet Fiat araç satılan Türkiye, Brezilya ve markanın anavatanı İtalya’nın ardından dünya 3’üncüsü oldu, Avrupa’da ise Almanya’nın üzerindeki konumunu koruyarak İtalya’nın ardından 2’nciliğini perçinledi.

Fiat Marka Direktörü Okan Baş, 2013’te Türkiye’deki otomobil ve hafif ticari araç pazarını 750-800 bin adetlerde gördüklerini belirterek, yeni ürünlerin de katılmasıyla yüzde 14 pay hedeflediklerini açıkladı. Baş, Fiat satışlarının yıl sonunda 100 bini geçeceğini kaydetti.

Fiat, 2012 İstanbul Autoshow Fuarı’yla birlikte yeni Panda ve SUV Freemont’u pazara sundu. Küçük sınıfta Fiat markasının dünya çapında efsane bir modeli haline gelen Panda, günümüze kadar 6,5 milyon adede yakın satıldı. Panda’nın yeni nesli, 26,7 bin TL’den satışa çıkarken SUV kullanım özellikleriyle öne çıkan Fiat Freemont ise yine lansmana özel 5 bin TL indirimle 93 bin TL’den pazara girdi. Fiat Marka Direktörü Okan Baş, “Farklı sınıflarda yer alan 2 model yeniliğiyle hem mevcut hem de yeni müşteri gruplarına ulaşmayı hedefliyoruz. Freemont ve Panda’dan yıl sonuna kadar toplam 800 adet satış öngördük.” dedi.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.