FG’den geleceğin hava araçları

FG’den geleceğin hava araçları

Döğme Şirketler grubu tarafından 2011 yılında kurulan FG Havacılık Turizm Tic. Ltd. Şti, kendi alanında uzman bir ekip tarafından 30 yıldan uzun süren...

Döğme Şirketler grubu tarafından 2011 yılında kurulan FG Havacılık Turizm Tic. Ltd. Şti, kendi alanında uzman bir ekip tarafından 30 yıldan uzun süren deneyim ve birikiminin bir araya getirilmesi hedefi ile kuruldu. Havacılıkta her biri kendi sınıfında bir dünya devi olan Alman Auto-Gyro, Çek TL-Ultralight, Fransız Aircreation ve Avustralya'lı Microair Avionics firmalarının Türkiye temsilciliğini yapmakta olan FG Havacılık, günümüzde dünyanın en çok satılan ultralight tipindeki hava araçları olan bu markaların Türkiye'deki tek yetkili satıcısı olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

FG havacılık hakkında bilgiler veren FG havacılık Genel Müdürü Vedat Sarıkaya, yeni kurulan bir şirket olmalarına rağmen havacılık alanında 30 yılı aşkın bir tecrübenin ışığında çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:  “Şirketimiz otuz yılı aşkındır havacılık tecrübesine sahip kişilerin bir araya gelmesinden oluştu. Bu kişiler dünyadaki havacılık gelişimini yaklaşık 25-30 yıllık bir süre boyunca çok yakından takip ettiler. Özellikle hava araçlarının aerodinamiği, yapısı, stili, ergonomisi, performansı ve kullanım kolaylıkları gibi kriterleri dünya pazarında çok yakından takip etti. Bugüne kadar Türkiye’deki en kaliteli hava araçlarının ithalatlarını FG Havacılık’ın kurucuları gerçekleştirdi. Bu kişiler, bilgi birikimlerini FG Havacılıkta bir araya getirdiler ve 2011’in son çeyreğinde firmamızı kurdular.”

‘SHGM’NÜN KRİTERLERİNİ REKOR BİR SÜREDE TAMAMLADIK’

Türkiye’de havacılık faaliyetlerinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yönetmelikleri ve kuralları çerçevesinde yapılabildiğini kaydeden Sarıkaya, “Uçuş yapabilmeniz için bir takım ruhsatlara ihtiyacınız var. Bu ruhsatları almak bir takım yeterlilikler gerektiriyor. Örneğin; hava araçlarınız olacak, bir bakım kuruluşunuz olacak, bir eğitim kadronuz olacak, kaliteli personelleriniz olacak gibi birçok kriterler var. Bu kriterlerin altyapısını hızlı bir şekilde hem hava aracı olarak, hem bakım grubu olarak, hem de kalite sistemi olarak tamamlayarak, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden rekor denilebilecek bir sürede işletme ruhsatımızı aldık” diyerek sözlerine devam etti.

‘İLK GYROCOPTER, ULTRALİGHT VE MİCROLİGHT UÇUŞ OKULUNU AÇACAĞIZ’

‘İşletme ruhsatını aldıktan hemen sonra Türkiye’deki ilk Gyrocopter, Ultralight ve Microlight anlamında uçuş okulunu kurmak amacıyla hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık’ diyen Sarıkaya,  Edremit Koca Seyit Havaalanı’nda 2012 yılının kasım ayı içerisinde başlamayı düşündükleri uçuş eğitim okulu ile ilgili şunları söyledi: “Ülkemizin ilk Gyrocopter ve Ultralight uçuş okulunu açmak için çalışmalarımıza çok hızlı bir şekilde başladık. Bu anlamda öğretmen pilotlarımız yetiştirerek hem kendi tecrübelerini hem de yeterliliklerini arttırmalarını sağladık. Uçuş okulumuzu hava şartlarının çok düzgün olması, bölgesel olarak hızlı bir gelişim göstermesi aynı zamanda da turizm açısından gelişen bir yöre olması gibi etmenler neticesinde Edremit Koca Seyit Havaalanı kurmaya karar verdik.”

HANGAR İNŞAATIMIZ BÜTÜN HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Uçuş okulundan sonra kendi bakım merkezlerini kurmak içinde çalışmalarına başladıklarını ifade eden Sarıkaya, “Edremit’te bir bakım merkezi oluşturma anlamında Devlet Hava Meydanları nezdinde çeşitli girişimlerde bulunduk. Devlet Hava Meydanları’ndan Edremit Havaalanı içersinde hangar yerimizi aldık ve hızlı bir şekilde büyük bir hangar inşaatımız başladı. Kasım ayının sonuna doğru bu inşaatımız da bitecek. Hangar inşaatımızın bitmesinden sonra da bütün hava araçlarımızla ve kaliteli eğitmen kadromuzla Edremit Koca Seyit Havaalanı’nda Türkiye’nin ilk Gyrocopter, Ultralight ve Microlight eğitimlerinin tamamının verildiği uçuş okulunu açmış olacağız. Uçuş eğitimlerimiz içerisinde yer alan bazı branşlarda Türkiye’de eğitim zaten yok. Dolayısıyla oldukça çok sayılabilecek taleple karşı karşıyayız. Gerek bu araçlarla uçmak isteyen ya da eğitim almak isteyen yerli ve yabancı olmak üzere birçok insanın başvurusu var. Ve şu anda okulun açılmasını bekliyorlar” dedi.

‘DÜNYACA ÜNLÜ FİRMALARIN TÜRKİYE DİSTRİBÜTÖRÜYÜZ’

Firma olarak dünyaca ünlü dört firmanın Türkiye distribütörü olduklarına dikkat çeken Sarıkaya, “Hepsi de birbirinden önemli ve güçlü, kaliteleri de bütün dünya tarafından bilinen Alman Auto-Gyro, Çek TL-Ultralight, Fransız Aircreation ve Avustralya'lı Microair Avionics firmalarının ülkemizdeki tek yetkili satıcısıyız.  Auto Gyro faaliyete geçtiği 2007 yılından beri Gyroplane üretiminde sayısız başarıya imza atmış ve bugüne dek en çok satılan Gyroplane markası oldu. 1989 yılında kurulan ve sabit kanatlı ultralight hava araçları sınıfında dünyanın önde gelen firmalarından olan TL-Ultralight, Türkiye pazarında da çok beğenilmiş, üstten kanatlı Sirius, alttan kanatlı sting, ve suya iniş yapabilen Sirius Floats modelleri kısa süre içinde üstün uçuş menzili, otomatik pilot, balistik paraşüt, üstün hız avantajı ve düşük yakıt ve bakım maliyetleri dolayısı ile ilgi odağı olmuştur. Delta kanat olarak tabir edilen ve pilotun hava aracının kanat açısını doğrudan elle değiştirmesi prensibi ile kontrol edilen hava araçlarını üreten Aircreation markasının yetkili satıcılığı faaliyetini de yürütmekte olan firmamız, bugüne kadar 30 âdetin üzerinde yaptığı teslimat ile havacılık tutkunlarının heyecanına ortak oluyor” şeklinde düşüncelerini özetledi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.