“Eurasia Rail 2016” demiryolu sektörünü buluşturuyor

“Eurasia Rail 2016” demiryolu sektörünü buluşturuyor

6. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail, katılımcı ve ziyaretçilerini sektörün son gelişmeleri ile buluşturuyor…

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı – Eurasia Rail; 6. kez kapılarını açtı. İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen fuarın açılışı; T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, T.C.D.D. Genel Müdürü Ömer Yıldız, Uluslararası Demiryolu Birliği Genel Müdürü Jean Pierre Loubinoux, ITE Group Bölge Direktörü Vincent Brain, ITE Group Direktörü Laurent Noel, ITE Turkey Genel Müdürü Burcu Başer, ITE Turkey Nakliye & Lojistik Grup Direktörü Moris Revah tarafından yapıldı. İstanbul Fuar Merkezi’nde 21 bin m2’lik alanda gerçekleşen ve 300 katılımcı firmanın yer aldığı fuara 30 ülke katılım gösteriyor. 5 Mart Cumartesi akşamına kadar açık olacak olan Eurasia Rail, demiryolu sektörü temsilcilerini bir araya getirecek.

“Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3. demiryolu fuarı” olma özelliği taşıyan Eurasia Rail; tüm demiryolu sektörünü bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturuyor. Fuar ile eş zamanlı gerçekleşecek konferansta; akademisyenler, sektör STK’ları yetkilileri, devlet kurumlarının ve uluslararası firmaların üst düzey yetkilileri yer alıyor. Konferanslarda; “Demiryolu Mevzuatı”, ”Kent İçi Raylı Sistemler”, “Demiryolu Araçlarındaki Gelişmeler”, “Demiryollarında Özel Konular” ve “Emniyet Yönetim Sistemi” konuları sektör profesyonelleri tarafından işleniyor.

Türkiye’nin lider sektörlerinde lider fuarlar düzenleyen ITE Turkey’nin grup şirketleri arasında yer alan TF Fuarcılık ve EUF – E Uluslararası Fuarcılık tarafından düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı - Eurasia Rail; 6. kez kapılarını açtı. 3 – 5 Mart 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nin 21 bin m2’lik alanda devam edecek fuarda; İran, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti ve İspanya ülke bazında katılım gösteriyor.

Fuarın ilk günü düzenlenen konferans kapsamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Danışmanı TÜVASAŞ Eski Genel Müdürü Prof. Dr. Metin Yerebakan moderatörlüğünde; TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, UIC – Uluslararası Demiryolu Birliği Jean Pierre Loubinoux, UDH, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan, Siemens Mobility Genel Müdürü Cüneyt Genç, GE Ulaştırma – Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya Ulaştırma CEO’su Gökhan Bayhan ve Almanya Demiryolları (DB) Benoit Schmitt’in konuşmacı olduğu “Demiryolu Açık Oturumu” gerçekleşti. Ziyaretçi ve fuar katılımcıları için oldukça verimli geçen bu oturumda, demiryolu sektörüyle ilgili gelişmeler paylaşıldı.

Fuar boyunca “Kent içi Raylı Sistemler”, “Demiryolu Mevzuatı” ,“Demiryolu Araçlarındaki Gelişmeler”, “Emniyet Yönetim Sistemleri” ve “Demiryollarında Özel Konular” başlıkları altında gerçekleşecek panellerde ise; “Demiryolu Sektöründe AR-GE Faaliyetler”, “Demiryolu Hatlarının Bakım ve İzlenmesinde Yeni Çözümler”, “Hızlı Tren Sistemlerinde Emniyet Özellikleri”, “Demiryollarında Katma Değeri Yüksek Çelik Ürünler” ile ilgili bilgiler katılımcı ve ziyaretçilere sunulacak.

ITE Turkey Nakliye & Lojistik Grup Direktörü Moris Revah: “Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail Fuarı; düzenlendiği günden bu yana Avrasya bölgesinin tek ve dünyanın en büyük 3. demiryolu fuarı olma özelliği taşıyarak tüm dünyada demiryolu sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olmaya devam ediyor. Bu yıl fuarımıza; İran, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti ve İspanya’nın da bulunduğu 30 ülke katılım gerçekleştirdi. Fuarımızda katılımcı ve ziyaretçiler; demiryolu sektörünün geleceği, sektördeki son gelişmeler, sektörün her bir dalı için dikkatleri üzerine çeken yenilikler ve demiryolu hatlarıyla ilgili yeni çözümler konusunda verimli bilgilere ulaşabilme fırsatı bulacak. 6. kez sektörü bir araya getiren Eurasia Rail 2016 Fuarı’nda; Demiryolu teknolojileri, iç düzen, demiryolu alt ve üst yapısı, toplu taşıma, sinyalizasyon/elektrifikasyon, nakliye ve bilişim teknolojileri, demiryolu araç ve gereçleri, demiryolu lojistiği ve demiryolu araçları için yedek parça grupları da yer alıyor. Lider firmaların ve ülkelerin katılımlıyla verimli işbirliklerine ışık tutan Eurasia Rail 2016 Fuarı; 2023 yılı demiryolu hedeflerine ulaşılmasına da katkı sağlayacak”

“Demiryolu sektörünün 2023 yılı hedeflerine ulaşmasına büyük katkı sağlayacak fuarımızın ardından 15 - 16 Mayıs 2016 tarihleri arasında ITE Turkey’in bünyesinde yer alan EUF – E Uluslararası Fuarcılık ve İran İslam Cumhuriyeti Demiryolları (RAI) ev sahipliğinde 1. Uluslararası Petrol, Demiryolları ve Limanlar Konferansı Tahran, İran’da gerçekleşecek. Orta Doğu, Orta Asya ve komşu bölgelerde demiryolları, petrol ve doğalgaz endüstrileri ve de önemli limanlar arasında işbirliği sağlayacak olan konferans, demiryolu sektörün büyümesine katkı ve ihracatın artmasına ivme sağlayacak.” dedi.

ITE Group’ un “Taşımacılık ve Lojistik ” alanında 12 ülkede düzenlediği, bölgelerinin en büyükleri olan 17 fuar sayesinde sektöre özel bir uzmanlığı yer alıyor. ITE Turkey ise Eurasia Rail Fuarı’nın tecrübesine ve uzmanlığına sahip bulunuyor. ITE Group Plc.’ nin sağladığı güçlü küresel ağ ile ITE Turkey’in deneyimi ve portföyünü birleştiren Eurasia Rail, demiryolu sektörü için daha güçlü bir sinerji yaratmaya devam edecek.

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, T.C. Devlet Demiryolları, TÜVASAŞ, TÜDEMSAŞ ve TÜLOMSAŞ fuarın düzenlendiği ilk yıldan itibaren katılımcı olarak yer alıyor. Eurasia Rail; bu kurumların yanı sıra KOSGEB tarafından da destekleniyor.

eurasia-rail.jpgeurasia-rail-2.jpg

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.