Eskişehir merkez oluyor!

Eskişehir merkez oluyor!

TÜLOMSAŞ ile GE Eskişehir’de dünyanın en iyi lokomotiflerinden PowerHaul’u seri üretim aşamasına getirdi. 2 yıl içinde 50 lokomotif üretimi hedeflenirken,...

TÜLOMSAŞ ile GE Eskişehir’de dünyanın en iyi lokomotiflerinden PowerHaul’u seri üretim aşamasına getirdi. 2 yıl içinde 50 lokomotif üretimi hedeflenirken, dünyaya ihracatla yılda 1.5 milyar dolar gelir hedefleniyor. Eskişehir’deki asırlık Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ), General Elektrik (GE) ortaklığı ile dünyanın en iyi lokomotiflerinden PowerHaul lokomotifini üretime hazır hale getirdi. Önümüzdeki iki yıl içinde TCDD için 20, dış pazar için 30 olmak üzere, toplam 50 lokomotif üretilecek. Üretilen lokomotifler, başta Avrupa olmak üzere Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya ihraç edilecek.

Asırlık fabrikadaki tanıtım toplantısına TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, GE Transportation Başkanı Lorenzo Simonelli, GE Transportation dünyada kullanılacak. ortaklık Türkiye’nin Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir katıldı. PowerHaul’un tasarımı, geliştirilmesi ve Türkiye’ye teknoloji transferi için 150 milyon dolarlık yatırım sağlandığı belirtildi. Ayrıca, yıllık 50-100 adet lokomotif üretilmesi planlanırken, bunun 70’inin ihracından yılda ortalama 1.5 milyar dolarlık gelir hedefleniyor. PowerHaul, diğer yük lokomotifleri ile karşılaştırıldığında daha güçlü ve temiz, ayrıca yakıt verimliliği sağlaması ile öne çıkıyor.

RAYLI SİSTEME ODAKLANACAKLAR

Eskişehir’in raylı sistemlerde dünya çapında bir merkez olacağını belirten TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, “Kuruluş çalışmaları devam etmekte olan raylı sistemler test merkezinin bitmesi ve yan sanayiyi geliştirmek için oluşturulan raylı sistemler kümesi ile Eskişehir, bir raylı sistemler endüstri merkezi olacaktır. Hedefimiz budur, inşallah bunu başaracağız” dedi. lokomotifleri tüm paralellik gösteriyor. Bu katma değer sağlıyor” dedi.

DEMİRYOLU HEDEFLERİYLE PARALEL

Genel Avcı, raylı sistemler kümesi bir raylı sistemler merkezi Hedefimiz GE Transportation Başkanı Lorenzo Simonelli “PowerHaul lokomotifleri tüm dünyada kullanılacak. Bu yolculuk, Türkiye’nin 2023 hedefleriyle paralellik gösteriyor. Bu ortaklık Türkiye’nin demiryollarında yatırıma odaklanan hedeflerine katma değer sağlıyor” dedi.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.