Durmazlar’ın tramvayına büyük ilgi

Durmazlar’ın tramvayına büyük ilgi

Türkiye’nin ilk yerli raylı sistem aracı İpekböceği’ni üreten Durmazlar, 23-26 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilen Innotrans...

Türkiye’nin ilk yerli raylı sistem aracı İpekböceği’ni üreten Durmazlar, 23-26 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Berlin kentinde gerçekleştirilen Innotrans 2014 Fuarı’nda yeni metro aracı Green City modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Durmazlar standında ayrıca Bursa’da hizmet veren İpekböceği tramvayının tamamen yeni çift yönlü versiyonu da sergilendi.

Türkiye’de makine sektöründe 60 yıldır üretim yapan ve üretiminin yüzde 80’ini ihraç eden Durmazlar Holding, dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Durmaray markası ile 55 ülkeden 2500 firmanın yer aldığı Avrupa’nın en büyük raylı sistemler fuarı Innotrans’ta yerini aldı. Berlin’de iki yılda bir gerçekleştirilen ve bu yıl 12’ncisi düzenlenen fuarda, tamamen yeni metro aracı Greencity’nin de dünya lansmanın gerçekleştirildi.

Yatırımlarımız, ülkemize ihracat olarak dönecek

Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Böyle uluslararası bir fuarda, rekabetin çok ağır şartlarda olduğu bir sektörde Türkiye’den ve Bursa’dan iki farklı aracımızla yer almaktan şahsım ve ülkemiz adına çok gurur duyuyorum” dedi. Türkiye’de otomotiv sektörü nedeniyle halihazırda bir üretim altyapısının var olduğunu hatırlatan Durmaz, kalite ve maliyet açısından Avrupalı üreticilerle rahatlıkla rekabet edilebileceğini söyledi. Hükümetin 2023 yılı hedeflerinde yer alan “500 milyar dolar ihracat ve cari açığı kapatmak” hedeflerine ulaşmasına katkı sağlamak için kendilerinin raylı sistemler pazarını hedeflediklerini belirtti. Hüseyin Durmaz, “İleriye dönük çok işimizin olduğuna, yan sanayimizin Sakarya’da Antep’te Bursa’da Eskişehir’de Ankara’da büyüyerek Türkiye’nin birer ihracatçısı ve neferi olacağına inanıyorum. Hep birlikte bu yollarda daha çok yol kat edeceğiz ve Türkiye’nin adını hızlı trende de duyuracağız. Dünyanın her ülkesinden toplu taşımacılığa önem veren belediyeler, firmalar, üreticiler ve alıcılar Innotrans’ta buluştu. Bu yatırımlarımız, en kısa sürede ülkemize ihracat olarak dönecektir” dedi.

Durmazlar’ın tramvayına büyük ilgiTasarım, Durmazlar Ar-Ge merkezi tarafından yapılıyor

Durmazlar Raylı Sistemler Genel Müdürü Ahmet Civan, Durmazlar Ar-Ge Merkezi’nin Türkiye Makine Sektörü’nde kurulan ilk Ar-Ge merkezi olduğuna dikkat çekti. Ar-Ge merkezinin bu gücü sayesinde raylı sistem araç tasarımında başarıya ulaşıldığını belirten Civan, “Ar-Ge merkezimizde 75 mühendisimiz çalışıyor. Yazılım konusunda makine sektöründe uzun yıllarda oluşan bilgi birikimimiz var ve bu bilgi birikimini raylı sistem araçlarının yazılımı konusunda da geliştirerek know-how oluşturduk ve oluşturmaya devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada üretimimizin yanı sıra son 5 yılda geliştirdiğimiz 3 yeni model sayesinde araç ana kontrol yazılımı, analiz, mekanik ve gövde tasarımı ile araç homologasyon testlerinde önemli bir know-how oluşturduk” dedi.

Durmazlar’ın tramvayına büyük ilgiLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.