Doğuş, Sofya metrosunu sevdi

Doğuş, Sofya metrosunu sevdi

Sofya metrosunun 2. hattının inşaatında yer alan Doğuş Grubu'na ait Doğuş İnşaat, metronun 3. hattına da göz dikti. Doğuş İnşaat, projede yüklenici...

Sofya metrosunun 2. hattının inşaatında yer alan Doğuş Grubu'na ait Doğuş İnşaat, metronun 3. hattına da göz dikti.

Doğuş İnşaat, projede yüklenici olmak için Çinli, İtalyan, Çek firmalarla yarışacak. Türkiye'de metro projesinde alan bazı firmaların da ihale sürecine ilgi gösterdiği konuşuluyor. Çinli bir şirketin Bulgaristan’da Sofya metrosunun üçüncü hattının inşaatı ile ilgilendiği kaydedildi. Pressa Daily, Çinli şirketin Bulgar bir şirketle birlikte çalışmaya hazır olduğunu bildirdi. Diğer katılımcılar arasında İstanbul'da metro projesi inşaatında yer alan fakat adı açıklanmayan bir şirketin yanında İspanyol inşaat şirketi Constructora San Jose, Çek Metrostav, İtalyan Seli Overseas ile Grandi Lavori Fincosit şirketlerinden oluşan konsorsiyum yer alıyor. Yüklenicinin Mayıs ayı itibariyle seçilmesi, kontratların ise Temmuz ayında imzalanması bekleniyor.

Sofya metrosunun üçüncü hattının inşaatı Ekim ayında başlayacak. Sofya Metrosu Genişletme Projesi, Lot 1 inşaatı projelendirme ve yapım işi yaklaşık 261 milyon dolar teklif ile Doğuş İnşaat tarafından kazanılmıştı. Doğuş İnşaat’ın tek yüklenici olarak uluslararası ihale sonrası kazandığı, ülkedeki en büyük altyapı projesi olan Sofya Metro Projesi’nin sözleşmesi de 2008 yılında imzalanmıştı. İki hat, 27 istasyonun bulunduğu Sofya Metrosu günde yaklaşık 320 bin yolcu taşıyor.

(The Lira)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.