DNA’nıza göre otomobiliniz şekillenecek!

DNA’nıza göre otomobiliniz şekillenecek!

Toyota grubunun lüks segment markası Lexus bir genetik araştırma şirketi ile ortak olarak gerçekleştirdiği çalışma sayesinde kişinin DNA profiline özel araçlar hazırlayacak.

Lüks araç markası Lexus, genetik araştırma şirketi 23andMe ile gerçekleştirdiği ortak bir çalışma ile araç kişiselleştirmeleri konusunda en ileri teknoloji ürünleri sunmayı hedefliyor. Sürücünün genetik analizi gerçekleştirilerek ona en uygun kişiselleştirme tercihlerinin sağlanacağı bu çalışma ile inovatif bir satın alma deneyimi sağlanacak.

Sistem Nasıl İşleyecek?

DNA’larına göre kişiselleştirilmiş otomobil satın almak isteyen kullanıcılar Lexus bayilerine gelerek tükürük üzerinden DNA örneği verecek. Alınan DNA örnekleri 23andMe şirketi tarafından analiz edilerek kişinin vücut yapısı, adrenalin seviyesi, kişisel zevklerini göz önüne alan aksamları belirleyecek. Yaklaşık 48 saatlik bir sürenin ardından belirlenen model gerekli ek özellikler ile donatılarak satın alan kişinin belirlediği adrese teslim edilecek. Sürücü aracı kullanmak için anahtara bile ihtiyaç duymayacak. Anahtar yerine sürücü direksiyon üzerinde bulunan bir alana dilini değdirecek ve araç bu şekilde çalışır konuma gelecek. Tabi bu düşünceden hoşlanmayanlar için farklı çalıştırma yöntemleri de düşünülmüş.

lexus-dna_780x450.jpgKellere Ayrı Donanım, Çillilere Ayrı

DNA analizi sonucunda çıkan sonuçlar araçlardaki donanımları etkiliyor. Örneğin genetik olarak kellik sorunu yaşama ihtimali bulunanlar için tasarlanacak araçlarda sunroof olmayacak. Veya genetik olarak çil problemi yaşamakta olan kişilerin araçları özel olarak renklendirilmiş bir ön cama sahip olacak. 23andMe şirketi tarafından gerçekleştirilen genetik analizler ile Lexus kullanıcılarının yüzde 99.99967 oranında DNA’larına uygun renk, donanım, tasarım, ses sistemi ve klima ayarları ile araçlarını satın almalarını sağlayacağı iddia ediliyor. Bu araçlardan satın almak isteyenler Lexus bayilerine bugünden itibaren başvurabilecek.

Ekonomi7

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.