Dev iddia: 3. Havalimanı için Uber'le mi anlaşıldı

Dev iddia: 3. Havalimanı için Uber'le mi anlaşıldı

İstanbul’da cep telefonu uygulaması üzerinden taksi hizmeti veren Uber’in, inşaatı süren üçüncü havalimanı terminallerinden yolcu taşımaya yetkili tek organizasyon olmak üzere yüklenici şirketlerle anlaşmaya vardığı öne sürüldü.

İddia Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı’nın yazısında yer aldı. Fatih Altaylı yazısında Uber’in Türkiye’ye geliş öyküsüyle ilgili edindiği bilgileri kaleme aldı.

Altaylı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Uber, Türkiye operasyonlarına başlamadan önce, Türkiye’de personel taşımacılığı ve otomobil filo kiralama konularında son derece büyük ve bildik bir şirketle temasa geçer. Teklif şudur: ‘Türkiye’de Uber’i birlikte kuralım. Uber’e çalışacak filoları siz kurun. Binek otomobillerden ve Mercedes Vito’lardan oluşacak bir filo oluşturun. Bu işi tekel olarak sizinle ortak yapalım.’ Teklifi alan işadamı yasal durumu hukukçularına inceletir ve ‘Mevzuat bu işe uygun değil. Ben yasal olmayan bir işe giremem’ yanıtını verir. Hepinizin tanıdığı, bildiği bir işadamı. Bunun üzerine Uber sistemi şimdiki gibi kurar ve araçlarla veya araç sahipleriyle anlaşır. Şu anda Uber sistemi içinde 200 aracı olan kişiler bile var.”

Kendisine ulaşan son bilgileri de paylaşmak istediğini belirten Altaylı şöyle devam etti: “Uber, İstanbul’da çok büyük bir hamleye hazırlanıyor. 3’üncü havalimanının işletmecisi şirketle ya anlaşmışlar ya da anlaşmanın eli kulağında. Uber, oldukça yüksek bir ücret karşılığında üçüncü havalimanının “taksi hizmetleri”ni alıyor. Bana verilen bilgiye göre, üçüncü havalimanının geliş terminalinde taksi olmayacak. Taşıma hizmetini tamamen Uber yapacak. Yani havalimanına taksiyle gidebileceksiniz. Ancak gelen yolcular için taksi yok, taksi durağı yok. Sadece Uber olacak. Uçaktan cep telefonunuzdaki aplikasyonla Uber’i çağıracaksınız ve sizi bekleyen bir Uber terminalden çıktığınız zaman karşınızda olacak.”

Diken

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.