Continental’den lastik basınç izleme sisteminde yenilik

Continental’den lastik basınç izleme sisteminde yenilik

Continental’in ContiPressureCheck isimli lastik basıncı izleme sistemine eklediği ve kamyon ile römork lastiklerinin durumunu izlemeyi kolaylaştıran “Otomatik...

Continental’in ContiPressureCheck isimli lastik basıncı izleme sistemine eklediği ve kamyon ile römork lastiklerinin durumunu izlemeyi kolaylaştıran “Otomatik Römork Algılama” özelliği IAA Fuarı’na damgasına vurdu.

Dünyanın büyük uluslararası lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental,  23 Eylül‘de Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IAA Hannover – Uluslararası Otomobil ve Ticari Araçlar Fuarı’nda lastik basıncı izleme sistemi ContiPressureCheck’e eklediği yeni özellikleri tanıttı. Kamyon ve römorkların lastik basınçlarını izlemeyi kolaylaştırmak için geliştirilen ContiPressureCheck’e eklenen Otomatik Römork Algılama (Automatic Trailer Learning – ATL) özelliği fuar ziyaretçilerinin ilgisini çekti.

Kamyon ve çekicilere kurulumu yapılan yeni ATL teknolojisine sahip ContiPressureCheck sistemi, römork üzerinde ayrı bir kuruluma ihtiyaç duymuyor. Birkaç dakika içinde yeni bağlanan ContiPressureCheck sensorleri ile donatılmış römorku algılayan ve ilk verilerin anında görüntülenmesini sağlayan sistem, kamyon ve römorktaki lastiklerden alınan basınç ve ısı verilerini eksiksiz biçimde kabindeki ekrana aktarıyor. Araç hareket halindeyken sürücünün herhangi bir müdahale gerektirmeyen sistem, aracın 15 dakikadan fazla hareketsiz kalması durumunda aracın bir römorka bağlanıp bağlanmadığını otomatik olarak kontrol diyor.

Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Continental’in yenilikçi çözümlerinden biri olan ve 2013 yılında pazara sunduğu ContiPressureCheck, tüm lastiklerin lastik basıncı ve ısı verilerini kesintisiz olarak kabine gönderen izleme sistemidir. Tüm lastiklerin güncel durum verilerini sürücülerin tek bir ekrandan kontrol edebilmesini sağlayan sistem gerek filoların maliyetlerini düşürmeye gerek filoların müşterilerine daha güvenli ve söz verdiği zamanlamalar dahilinde hizmet verebilmesine yardımcı oluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.