Çinli milyarder yatırıma dur dedi 

Çinli milyarder yatırıma dur dedi 

Geely’nin kurucusu Li Shufu, dünya devi otomobil markalarını satın almaya başlamıştı. Ancak Li Shufu, yaptığı açıklamada artık yatırım yapmayacağını ve şu anki mevcut işler nezdinde çalışmaları genişleteceğini belirtti.

Çin’in en büyük otomotiv firmalarından biri olan Geely’nin kurucusu Li Shufu, dünya devi otomobil markalarını satın almaya başlamıştı. İlk olarak sekiz sene önce Volvo’yu bünyesine katan Shufu, geçtiğimiz günlerde de Mercedes firmasının yüzde onluk payını alarak otomotiv dünyasını şoka uğratmıştı. Ancak Li Suhufu, Alman gazetecilere yaptığı açıklamada artık yatırım yapmayacağını ve şu anki mevcut işler nezdinde çalışmaları genişleteceğini belirtti.

Çin’in zengin işadamlarından biri olan Li Shufu, Çin menşeli Geely’nin de kurucusu konumunda. 2010 senesinde İsveç menşeli Volvo’yu bir milyar sekiz yüz milyon dolarlık bir bedel ile Ford Motors’tan satın alan Shufu, otomotiv sektörünün gündemine oturmuştu. Bu satın almadan sonra da kamyon üreticisi konumundaki AB Volvo’nun da üç milyar üç yüz milyon dolarlık hissesini satın alan Shufu, spor araçları üreten Lotus’tan da büyük oranda hisse almayı başardı. Malezya menşeli Proton firmasının da yüzde elliye yakın bir hissesini satın alan Shufu, İngiliz LEVC’in de sahibi konumunda. Tüm bu yatırımlar dışında geçtiğimiz hafta da Almanya menşeli Mercedes’in yüzde onluk hissesine dokuz milyar dolar ile ortak olan Shufu, tüm sektörü şaşkınlığa uğrattı.

Kurucusu olduğu Geely firması dışında toplamda on beş milyar dolarlık otomotiv sektörü yatırımı olan Li Shufu, Almanya’da yaptığı açıklamada artık yatırım yapmayacağını ve mevcut işlerinin üzerine yoğunlaşacağını belirtti.

Ekonomi Haber

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.