Bu kış kamyonlara kar lastiği mecburi olacak

Bu kış kamyonlara kar lastiği mecburi olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl kış aylarında yük ve eşya taşıyan araçlar için kar lastiği mecburiyeti getireceklerini söyledi. Bakan...

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bu yıl kış aylarında yük ve eşya taşıyan araçlar için kar lastiği mecburiyeti getireceklerini söyledi.

Bakan Yıldırım, Yol Kenarı Denetim İstasyonları için alınan araçların dağıtım törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Yıldırım, Türkiye'nin geçen yıl çetin bir kış geçirdiğini anlattı. Yıldırım, "Biz karla mücadeleden ziyade TIR'la mücadele ettik. Yani tedbirsiz yola çıkan araçların yolu bloke etmesi ve diğerlerinin mağdur olmasını bizatihi yolları denetleyerek gördük. Bu sene işi şansa bırakmıyoruz. Özellikle yük taşıyan, eşya taşıyan araçlardan başlamak üzere bu sene kar lastiğini mecbur hale getireceğiz. Bu konuda genelge yayınlayıp, vatandaşların tedbirlerini almasını istiyoruz." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 350 trilyon para harcayarak bugüne kadar 76 bin 500'e yakın miadı dolmuş aracı trafikten kaldırdıklarını da belirterek, 1990 model altındaki yük ve yolcu taşıma araçlarını da almaya başlayacaklarını bildirdi. Çıtayı yükselttiklerini aktaran Bakan Yıldırım, "1990 model ve altında olanları almaya başlayacağız. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Artık aracınız 1990 modelin altındaysa, 22 yaşın üzerindeyse bunu getirin, hem aracınız size yük olmasın hem de aynı zamanda bunun her türlü maliyeye olan borçlarından da kurtuluyorsunuz. Ayrıca, onun bir bedeli var, 3 bin, 5 bin, 6 bin neyse darasına göre para alacaksınız." diye konuştu. Bu durumdaki sürücülere fırsattan yararlanma çağrısı yapan Yıldırım, araç teslim süresinin ise 1 yıl olduğunu hatırlattı.

Yıldırım, yol kenarı denetimi için 24 istasyonun hizmet verdiğini, buna 51 tane daha ekleyerek yurt genelinde 75 istasyonun hizmet verir hale geleceğini bildirdi. İstasyonlar ana yol güzergahları, kavşaklar ve geçiş noktalarında kuruluyor. İstasyonlarda 2 bin çalışanın görev yapacağını kaydeden Bakan Yıldırım, araç sayısının da 150-160'a ulaşacağını kaydetti. Yapılan tüm bu çalışmalarla kazaları önlemeye çalıştıklarını anlatan Yıldırım, ölümlü kazalarda geçmiş yıllara göre yüzde 41 azalma olduğunu vurguladı. Bakan Yıldırım konuşmasının ardından tanıtımını yaptığı Yol Kenarı Denetim İstasyonu'na ait bir aracın direksiyonuna geçerek deneme sürüşü yaptı.

www.bustruck.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.