Brisa hız gruplarına göz koydu

Brisa hız gruplarına göz koydu

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman üst sınıf hız gruplarında agresif bir pozisyon almaya hazırlandıklarını ve bu adımın Brisa’ya 2014’te çift haneli...

Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman üst sınıf hız gruplarında agresif bir pozisyon almaya hazırlandıklarını ve bu adımın Brisa’ya 2014’te çift haneli büyüme getireceğini söyledi

Geçen yıl sonu itibariyle başlayan ve bu yıl nisan ayında son bulan kış lastiği uygulamasıyla yoğun bir dönem geçiren lastik sektörü bu sayede otomotiv sektörü kadar hızlı daralmadı. 2012 yılında 650 bin adetlik kış lastiği satılırken bu rakam geçen yıl 1 milyon 300 bin adede çıktı.

Sektörün önde gelen oyuncularından Sabancı Holding ve Japon Bridgestone’un ortaklığındaki Brisa’nın Genel Müdürü Hakan Bayman, özellikle son 2 yılda Türkiye’de rekor Otomobil satışı gerçekleştiğinin altını çizdi. Bayman, “O araçların lastik yenileme süreleri geliyor. Bu da bizim için büyüme anlamına geliyor. Bunun yanında zayıf olduğumuz üst sınıf hız gruplarında daha agresif bir pozisyon alıyoruz. Bu unsurlarla birlikte 2014’te çift haneli bir büyüme gerçekleştireceğimizi düşünüyoruz. Toplam satışlarımızda ise adet olarak yüzde 10, cirosal anlamda da yüzde 15 büyüme hedefliyoruz” diye konuştu.

Seçimden sonra normale döndük

Seçimlerden sonra piyasanın normale döndüğünü dile getiren Bayman, istikrarın herkes açısından çok önemli olduğunu ve tüm sektöre son 3-4 aydaki beklentinin ya da belirsizliğin çözülmesi, yatırımların yeniden hız kazanması noktasında pozitif olarak yansıyacağını ifadeetti.

Dünya lastik sektörünün de Çin ve Hindistan olmak üzere yüzde 4 büyüdüğü 2013 yılında yüzde 12 büyüyen Türkiye lastik pazarının ise kredi kartıyla alışverişe yönelik sınırlamalar, kur ve faiz yükselişleri, ÖTV artışı ve otomotiv pazarındaki daralmanın etkisiyle bu yıl ancak yüzde 3 seviyesinde büyüyeceğini vurgulayan Bayman, “Araç satışındaki peşinat şartı ve seçim süreci gibi faktörlerin etkilerini ilk çeyrek itibariyle hissetmeye başladık. Otomotiv pazarı yılın ilk 3 ayında yüzde 24.5 küçüldü. Bu talep daralmasına bağlı olarak orijinal ekipman lastikleri pazarı da daralıyor” diye konuştu.

İlk defa kış lastiğini yaz lastiğinden ucuza sattıklarını ancak kâr yağmadığı için de önemli bir stoğun elleride kaldığını dile getiren Bayman, “Nisan-mayıs aylarında yaz lastiği satışlarında görülecek hareketlenmenin etkisiyle pazarda iyileşme bekliyoruz” dedi.

Kış lastiğine ilgi büyük oldu

Yolcu ve yük taşıyan araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmişti. Türkiye, 2013 yılında yüzde 38 kullanım oranı ile Avrupa’da Almanya’nın ardından en yüksek kış lastiği kullanım oranına ulaştı.

Geçen yıl satış gelirini % 5 artırdı

Geçen yıl 9.5 milyon adet lastik satışı gerçekleştiren Brisa’nın satış gelirleri yüzde 5 artışla 1.489 milyon lira, net kâr ise yüzde 51 artışla 144 milyon lira, ihracat gelirleri ise 198 milyon dolar oldu.

Aksaray OSB’de 950 bin metrekare alanda kurulacak yeni fabrikanın temelinin ise bu yıl içinde açılması ve ilk etapte 300 milyon dolar yatırım yapılması planlanıyor. 2018 yılında devreye alınması planlanan ve kapasiteyi yüzde 30 artırarak 4.2 milyon adetlik ek kapasite yaratacak, 650 kişilik de ek istihdam sağlayacak.

Mevcut durumda Brisa’nın yıllıküretim kapasitesi 9.2 milyon adet seviyesinde. Firma 14 milyonun üzerinde üretim kapasitesine ulaşıp şu anda 63 olan ihracat pazarını 75 ülkeye çıkarmayı hedefliyor.

Milliyet

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.