Bozankaya'nın E-Bus'ü Almanya'da test ediliyor

Bozankaya'nın E-Bus'ü Almanya'da test ediliyor

Raylı sistem ve ticari araç tasarımında önemli Ar-Ge yatırımları yapan Türk yerli üretici Bozankaya, IAA Ticari Araç Fuarı’nda lanse ettiği yeni elektrikli...

Raylı sistem ve ticari araç tasarımında önemli Ar-Ge yatırımları yapan Türk yerli üretici Bozankaya, IAA Ticari Araç Fuarı’nda lanse ettiği yeni elektrikli otobüsünü Almanya’da yerel yönetimler ile test ediyor. Almanya’nın birçok şehrinde test edilen Bozankaya E-Bus, 1993'de UNESCO tarafından koruma altına alınan Bamberg şehri tarafından da büyük ilgi gördü.

Yeni elektrikli otobüsü E-Bus’ı tüm dünyaya tanıtan Bozankaya, Almanya’da yerel yönetimler ile test sürüşleri yapıyor. E-Bus lansmanını özellikle global arenada yapmayı tercih eden Bozankaya, Almanya’nın tüm yerel yönetimleri, Kuzey Avrupa ve İsviçre, İran ve Azerbaycan’dan E-Bus’a yönelik potansiyel talepler alıyor. Bozankaya E-Bus, dünya lansmanı ardından Türkiye’de de yerel yönetimler tarafından test edilmeye başlanacak.

Almanya’nın Bamberg şehrinde yapılan test sürüşlerinde ise hem sürücü ve yolcular hem de yerel yönetim E-Bus’ın avantajlarını test ettiler. Yolcular sessiz ve sarsıntısız ulaşımın altını çizerken, sürücüler de sürüş performansını değerlendirdiler. Yerel yönetim yetkilileri ise Bozankaya’nın sunduğu 200 km menzilin daha üstünde bir km sağlanabileceğini test ettiklerini belirttiler.

Bozankaya’nın üretimi olan E-Bus, diğer toplu taşıma araçları ile karşılaştırıldığında enerji tüketimi, çevreye duyarlılığı ve verimliliği ile öne çıkıyor. Bozankaya E-Bus tamamen yerli yatırım ile Türk ve Alman mühendislerinin birlikte Ar-Ge çalışmalarını yürüttüğü bir araç olmasıyla ayrı bir öneme sahip bulunuyor. Bozankaya Grup bünyesinde akü sistemi Bozankaya GMBH tarafından geliştirilen E-Bus’ın üretimi ise Bozankaya A.Ş. tarafından yapılıyor. Ayrıca E-Bus, Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında “Bozankaya, Ankara’da ürettiği yeni nesil toplu taşıma araçları ile Dünya’ya açılıyor” başlıklı projesiyle destekleniyor.

Şarj edilebilir akü ile çalışan, çevreci, sessiz, ekonomik, verimli bir şehir içi otobüsü olarak birçok çözümü bir arada sunan E-Bus, şarj olduğunda 200 km menzil garantisi ile sunulurken ortalama 260-320 km arasında yol yapabiliyor. E-Bus, elektrikli araç istasyonlarında şarj edilebilmekle birlikte, acil durumlarda doğrudan 380V bağlanıp, başka hiçbir cihaza veya şarj istasyonuna ihtiyaç duymadan da araç şarj edilebiliyor.

Şehir içi ulaşımında sıfır emisyon ile çevreci bölgeler oluşturulması, şehir içi dur-kalkın sık olduğu bölgelerde verimliliği arttırması ve güç kaybı yaşanmadan yüksek performans sunması ile ön plana çıkan Bozankaya E-Bus, birçok avantajı bir arada  sağlıyor. Yakıtta dışa bağımlılığı azaltacak şekilde yüksek oranda tasarruf sağlayan E-Bus, ekonomik toplu taşımacılık çözümü oluyor. Süper alçak tabanı ve sessiz çalışma prensibi ile E-Bus, yolcular için konfor ve güvenlik sunuyor. E-Bus, yolculuk esnasında rahatsız edici motor sesini ortadan kaldırdığı ve güzergah boyunca çevre için de sessiz bir ortam sağladığı için modern şehir hayatına uyum sağlıyor.

Bozankaya'nın E-Bus'ü Almanya'da test ediliyorBozankaya'nın E-Bus'ü Almanya'da test ediliyor

Bozankaya'nın E-Bus'ü Almanya'da test ediliyor

Bozankaya'nın E-Bus'ü Almanya'da test ediliyorLOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.