Bozankaya, Eurasia Rail’de yerli üretime dikkat çekti

Bozankaya, Eurasia Rail’de yerli üretime dikkat çekti

Bozankaya, raylı sistemler ve toplu taşımacılık sektöründe geliştirdiği ve ürettiği yeni nesil araçlarla Eurasia Rail Fuarı’nda dikkatleri Türk yerli üretimine çekti.

Son olarak raylı sistem teknolojileri lideri Bombardier Transportation ile bir ortaklık yaparak TCDD’den beklenen yüksek hızlı tren ihalesine talip olan Bozankaya, fuar kapsamında pek çok ulusal ve uluslararası görüşmelerde bulundu.

Yüzde 100 alçak tabanlı yerli tramvay, trambüs ve elektrikli otobüs üretimleri ile Bozankaya, yerli sanayide ilkleri gerçekleştiriyor. Toplu taşıma sektöründe otobüs, trambüs ve tramvayı aynı anda ürün portföyünde bulunduran, üretebilen Türkiye’de tek, dünyada sayılı markalar arasında yer alan Bozankaya, Eurasia Rail’deki uluslararası platformda tüm araç gamını sergiledi.

Bozankaya, Almanya ve Amerika’da şu ana kadar 2300’ün üzerinde tren ve tramvay gövde üretimi gerçekleştirdi. Bu tramvaylar şu anda Avrupa’nın Bergen, Potsdam, Bochum, Mainz, Graz, Lyon, Paris, Amerika’nın ise Portland, Salt Lake City, San Diego, Houston, Charlotte, Norfolk ve Atlanta şehirlerinde hizmet veriyor.

BOZANKAYA VE BOMBARDİER’DEN YÜKSEK HIZLI TREN ORTAKLIĞI
Bozankaya ve raylı sistem teknolojileri lideri Bombardier Transportation’ın TCDD’den beklenen ihale daveti bağlamında sağladıkları anlaşmayla, yüksek hızlı trenlerin geliştirilip üretilmesi hedefleniyor. Ankara’yı İstanbul’a bağlayan hat ile neredeyse tüm Türkiye’yi kapsayan diğer yeni geliştirilen hatlarda kullanılmak üzere yüksek hızlı tren alımına yönelik yapılan ortaklık ile 100 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu oluyor. Bu doğrultuda Bozankaya ve Bombardier, yapacakları ortak yatırımla Türkiye’ye ciddi bir teknoloji transferi gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay konuyla ilgili açıklamasında; “Bozankaya ve Bombardier olarak Türkiye’de hızlı tren alanındaki ihtiyaca en iyi şekilde cevap verecek bir güç birliği için bu ortaklığı gerçekleştirdik. İlk etaptaki hazırlığımızı TCDD’nin 2 milyar Euro’yu aşan 80 adet hızlı tren seti için yapıyoruz. Bu ihale ve sonrasındaki ihalelerde bu sayının 200 aracı bulacağını tahmin etmekteyiz” diyor.

BOZANKAYA’NIN YENİ NESİL TRAMVAYLARI, KAYSERİ’DE
Bozankaya, yerli üretim 30 adet yüzde 100 alçak tabanlı tramvaylarını bu yılın ilk yarısında Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etmeye hazırlanıyor. Kentin ulaşımını rahatlatmayı hedefleyen tramvay projesi ile 46 milyon avroluk ihaleyi kazanan Bozankaya, aynı zamanda Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilen satın alma maliyeti en uygun tramvay projesini sunarak yine bir ilki gerçekleştiriyor. Bozankaya’nın, bu yıl Kayseri’de raylarda olacak 66 metre uzunluğunda ve çift yönlü tramvayları, Türkiye’de kendi segmentinde en yüksek yolcu kapasitesine sahip araçlar olma özelliğini taşıyor.

Bozankaya Elektrikli Araçlar Proje Koordinatörü Emrah Dal fuarda yaptığı açıklamada; “Bozankaya olarak araçlarımızda işletim maliyetleri ile çevreci çözümlere öncelik vererek yeni nesil enerji kullanımlarını geliştiriyoruz. Bir yerli üretici olarak araçlarımız ile Avrupa’dan ithal edilen ulaşım araçlarına kıyasla kalite seviyesi yüksek ve mali açıdan daha avantajlı çözümler sunuyoruz. Bu çalışmalarımızla Avrupa’dan da büyük ilgi görüyoruz. Birçok global marka ile ortak projelerimiz oluyor. Son olarak yüksek hızlı tren üretimi için dünya devi Bombardier ile yaptığımız stratejik ortaklık bugün yerli üretici olarak kazandığımız başarının bir göstergesidir” dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.