Boeing Kore'ye son AEW&C uçağını teslim etti

Boeing Kore'ye son AEW&C uçağını teslim etti

Boeing, 24 Ekim’de dördüncü ve son 737 Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) uçağını Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne (ROKAF) teslim ederek şirketin...

Boeing, 24 Ekim’de dördüncü ve son 737 Havadan Erken İhbar ve Kontrol (AEW&C) uçağını Kore Cumhuriyeti Hava Kuvvetleri’ne (ROKAF) teslim ederek şirketin yerel endüstriyle devam eden işbirliğinin başarısı sergiledi.

Boeing Hava Denetim, Kumanda ve Kontrol Başkan Yardımcısı Rick Heerdt, “ROKAF, Kore Savunma Tedarik Programı Yönetimi, Boeing ve yurtiçi tedarikçilerin yoğun çalışması, odaklanması ve yakın işbirliği sayesinde  teslimatı planlandan beş hafta önce gerçekleştirdik” dedi.

Kore Uzay ve Havacılık Sanayi (KAI) Sacheon’daki tesisinde dört adet 737 tipi Peace Eye uçağının üçünü modifiye etti ve testlerini destekledi.

Heerdt,“Program süresince KAI, Kore yarımadasının güvenliğini geliştiren bu güçlü hava denetim ve muharebe yönetim kabiliyetinin teslimatında üstün teknik kabiliyetini ve modifikasyon tecrübesini sergiledi” dedi.

AEW&C ekibi, Peace Eye filosunun ana operasyon üssü olan ROKAF Gimhae üssüne;  görev mürettebatı eğitimi, görev destek ve sistem bakımı için tüm yer destek ünitelerini ulaştırdı.

Boeing ara destek programı kapsamında yerinde teknik destek, eğitim ve yedek parça sağlıyor. Böylelikle Peace Eye filosuna onu yaşam boyu destek programına dönüştürmeye olanak sağlayan kesintisiz destek verilmiş oluyor.

Boeing ayrıca altı AEW&C uçağını Avustralya’ya teslim etti ve dört AEW&C uçağı da şu an Türkiye için üretiliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.