Bayramşapa-Eyüp projesi için çalışmalar başlıyor

Bayramşapa-Eyüp projesi için çalışmalar başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, yerel seçimler öncesinde vaat ettiği projeler arasında yer alan “Bayramşapa-Eyüp-Eminönü...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, yerel seçimler öncesinde vaat ettiği projeler arasında yer alan “Bayramşapa-Eyüp-Eminönü Raylı Sistem Projesi” için çalışmalara başlandı.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Ulaşım Planlama Müdürlüğü tarafından planlanan ve 12 kilometre uzunluğunda olması planlanan Bayrampaşa-Eminönü-Eyüp tramvay hattı için fizibilite projesi, 2 Eylül’de ihaleye çıkacak. Şartnameye göre proje, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak olup işin toplam süresi 240 gün. 3farklı alternatif güzergah belilenecek tramvay hattı için yapılacak etüt ve değerlendirmeler sonrasında, tramvay güzergahlarının ve istasyon yerleri belirlenecek.

Bölgenin arazi kullanım özellikleri açısından analizi yapılarak mevcut durum ve imar planları göz önüne alınacak. Belediye, etüt çalışmaları sonucuna göre şahıs, vakıf, Hazine ve belediyeye ait parselleri bölgedeki rayiç değerler üzerinden kamulaştırılacak.

Hürriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.