Bakü-Tiflis'in ilk tren yolcuları Kars'ta

Bakü-Tiflis'in ilk tren yolcuları Kars'ta

Yapım aşamasında sona gelinerek test sürüşleri gerçekleştirilen uluslararası Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) projesinde Gürcistan’dan Kars’a yotlcu taşımacılığı için ilk tren seferi gerçekleştirildi.

Yapım aşamasında sona gelinerek test sürüşleri gerçekleştirilen uluslararası Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu (BTK) projesinde Gürcistan’dan Kars’a yolcu taşımacılığı için ilk tren seferi gerçekleştirildi.

 Gürcistan’ın Ahılkelek istasyonundan hareketle Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Cavid Gurbanov, Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey ve diğer protokol üyelerinden oluşan ilk yolcular için Kars Gar Müdürlüğünde karşılama programı düzenlendi.

btk--(7).jpg Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği karşılama programda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Cavid Gurbanov birer konuşma yaparak, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) projesinin önemine vurgu yaptılar.

            Halk oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından programda Bakü-Tiflis-Kars (BTK)  hattındaki taşıma tarifelerini belirleyen uluslararası protokol imzalandı.

 Gar Müdürlüğündeki programın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Cavid Gurbanov, Vali Rahmi Doğan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Haydar Aliyev Parkında bulunan merhum Haydar Aliyev anıtını, akabinde Kars Azerbaycan Başkonsolosluğunu ziyaret ettiler.

            Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Cavid Gurbanov’ın İl’den havayolu ayrılmasının ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Vali Rahmi Doğan’ı makamında ziyaret ederek, İl’de devam eden çalışma ve projeler hakkında bir süre görüş alışverişinde bulundular.

btk--(1)-001.jpgbtk--(3)-001.jpgbtk--(5)-001.jpgbtk--(6).jpg

btk--(8).jpgbtk--(9).jpgbtk--(10).jpgbtk--(12).jpg

btk--(13).jpgbtk--(14).jpgbtk--(15).jpgbtk--(16).jpg

Hayati AKBAŞ - KARS / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.