Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilk çeyrekte tamam

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu ilk çeyrekte tamam

Merakla beklenen Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 2017'nin ilk yarısında hizmete alınıyor.

Ülkemiz için son derece önemli projelerden olan ve Türkiye'ye büyük avantajlar sağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi 2017'nin ilk yarısında hizmete alınacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında 130 kilometresi otoyol olmak üzere 840 kilometre bölünmüş yol, 860 kilometre tek yol, 12 bin 250 kilometre sathi kaplama bakım onarım, 57 kilometre köprü yapacaklarını, 41 tünelin hizmete gireceğini söyledi. Kuzey Marmara Otoyolu'nda devam eden çalışmaların 3 yılda tamamlanacağını dile getiren Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için 26 Ocak'ta tekliflerin alınacağını, 18 Mart'ta bu köprünün temelinin atılacağını söyledi. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'ni 2017 yılının ilk yarısında hizmete alacaklarını anlatan Arslan, Ovit Tüneli'nde gelecek yılın sonunda bitirip, hizmete sunacaklarını bildirdi. 

Demiryolu sektöründe yeni 152 kilometre yol yapacaklarını dile getiren Arslan, "YHT hatlarında 6 adet yeni set alarak, set adedini 19'a çıkaracağız. Yüksek Hızlı Tren seferlerini yüzde 50 artıracağız. 10 adet YHT tren seti alımında ihale süreçleri devam ediyor. 1 adet YHT Hattı Test Ölçüm Treni alacağız, çünkü artık çok sayıda YHT ve hızlı tren hattında inşaat çalışmaları devam ediyor. 4 bin kilometreye varan bir çalışmadan bahsediyoruz. Milli yük vagonunun çalışmaları tamamlandı artık seri üretimine geçiyoruz." diye konuştu. Sincan'da Yüksek Hızlı Tren Bakım Kompleksi yaptıklarını anlatan Arslan, "Yaklaşık 550 milyon liralık yatırım. Onu da hemen ilk çeyrekte bitirip, hizmete sokacağız." dedi. Keçiören metrosunun 5 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açılacağı müjdesini veren Arslan, "Başbakanımızın tabiriyle aşıklar, aşklarının uzun sürmesini istiyorlarsa yeni bir sembol bulsunlar." değerlendirmesinde bulundu.
Gayrettepe'yi yeni havalimanına bağlayacak metro hattının inşaatının başlayacağını ifade eden Arslan, yeni havalimanını Halkalı'daki mevcut hatta bağlayacak metronun da ihalesini yapacaklarını söyledi.

LOJİPORT

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.