Azerbaycan İran yük treni bağlantısı hazır

Azerbaycan İran yük treni bağlantısı hazır

Azerbaycan Demiryolları CJSC Başkanı Cavid Gurbanov, Astara (Azerbaycan) - Astara (İran) arasında ilk yük trenlerinin 2017 yılının sonlarında seferlere başlayacağını söyledi.

Azerbaycan Demiryolları CJSC Başkanı Cavid Gurbanov, Astara (Azerbaycan) - Astara (İran) arasında ilk yük trenlerinin 2017 yılının sonlarında seferlere başlayacağını söyledi.

Uluslararası Kuzey-Güney Ulaştırma Koridorunun Astara (Azerbaycan) - Astara (İran) bölümünün inşaatının neredeyse tamamlandığını belirten Gurbanov, “Azerbaycan topraklarındaki tüm çalışmalar bitmek üzere. Tren yolunun en kritik kısmı olan Astarachay nehri üzerindeki demiryolu köprüsünün inşaatı da tamamlanarak tren geçişlerine hazır hale getirildi ” dedi.

Kuzey Avrupa'yı Güneydoğu Asya ile yakınlaştıracak Kuzey-Güney Ulaşım Koridoru, Azerbaycan, İran ve Rusya demiryollarını birbirine bağlayan bir bağlantı görevi görecek.Koridorun ilk aşamada yılda 5 milyon ton kargo, gelecekte 10 milyondan fazla kargo taşıması planlanmaktadır.

Öte yandan Mehr Haber Ajansına açıklamada bulunan İran Demiryolları Şirketi Genel Müdürü Sait Muhammedzade, Azerbaycan’dan ilk yük treninin önümüzdeki iki aya kadar İran’daki Astara kentine giriş yapacağını duyurdu.

İran Demiryolları Şirketi Genel Müdürü Sait Muhammedzade, İran ve Azerbaycan arasındaki “Astara-Astara Demiryolu Hattı Projesi”yle ilgili olarak, “Azerbaycan’dan ilk yük treni önümüzdeki  2 aya kadar İran’daki Astara kentine giriş yapacaktır” açıklamasını yaptı.

Bu konuya ilişkin Muhammedzade, “Kuzey-Güney ve Güney-Batı demiryolu projeleri hayata geçtiği takdirde, Güneydoğu Asya ile Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) ve Avrupa ülkeleri arasında İran üzerinden çok miktarda mal taşınarak ekonomi alanında ülkeye büyük fayda sağlayacaktır” ifadelerinde bulundu.

Azerbaycan hükümetinin sözü geçen projede 60 milyon dolar tutarında bir yatırım yaptığını belirten Muhammedzade, İran’daki Astara kentinin deniz ile demiryolu taşımacılığı konusunda kayda değer potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

Kaynak: trend.az

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.